SEXLEKETØY: - Sommeren er høysesong hos Kondomeriet, og vi merker at nordmenn allerede begynner å lade opp til ferien. sier pressesjef i Kondomeriet, Dorthea Berge.
SEXLEKETØY: - Sommeren er høysesong hos Kondomeriet, og vi merker at nordmenn allerede begynner å lade opp til ferien. sier pressesjef i Kondomeriet, Dorthea Berge.

Sexleketøy

Dette er sexleketøyene som selger mest

- Om sommeren er det stor etterspørsel etter vanntette leketøy og silikonglid som kan brukes i vann, sier Kondomeriets presseansvarlige.

Publisert

(SIDE2): Sommerferien er i gang for noen, for andre like om hjørnet – og med sola kommer varmen kommer færre plagg – og sex-lysten.

Og da får nordmenn lyst å kjøpe sex-leketøy.

- Sommeren er høysesong hos Kondomeriet, og vi merker at nordmenn allerede begynner å lade opp til ferien. Vi selger mye av små klitorisvibratorer, som enkelt kan tas med på sommerens ferietur, og som ikke tar plass i kofferten. Man vil gjerne ha diskre leketøy, som også er stillegående. På ferie har man gjerne ekstra tid til å ta vare på forholdet og til å være leken sammen, sier nettredaktør og pressesjef i Kondomeriet, Dorthea Berge, til Side2.

LES også: Nå kan du ha sex med ipaden

Foto: (Kondomeriet)

For de som foretrekker ferie med bading og vannlek, er det også håp.

- Om sommeren er det også stor etterspørsel etter vanntette leketøy og silikonglid som kan brukes i vann.

Berge sier de allerede merker at året sommer kommer til å bli en salgs-suksess.

- Vi merker også at det er mange som bor utenfor byene hvor Kondomeriet har sine butikker som kommer innom når de er på ferie i for eksempel Oslo og Bergen. Vi kan allerede se på tallene at dette blir en riktig leken sommer.

LES også: Sex: - Dette er Norges frekkeste kommune

Styres via app

For nordmenns vaner har endret seg. Vi kjøper flere og mer variert sexleketøy.

- Vi merker at nordmenn blir mer lekne for hvert år som går, og at man stadig tør å prøve nye ting. Den største endringen i kjøp av leketøy er nok at det selges mer avanserte leketøy nå enn for bare et par år tilbake. Mye av leketøyene er de samme, men har kommet i forbedret utgaver, med nye funksjoner.

Og som alt annet har også sexleketøyene del av de teknologiske fremskrittene.

Foto: (Kondomeriet)

- Flere av leketøyene kan nå også styres via app, slik at hvis kjæresten er bortreist kan han eller hun styre leketøyet via telefonen sin - selv på andre siden av jorden!

Klassikere

Men selv om det er mye nytt å velge mellom, er det fremdeles klassikerne som selger godt. Et av leketøyene som selger best i Norge, ut fra Kondomeriets tall, er Rabbit-vibratoren – godt kjent fra TV-serien «Sex and the City». Bestselgeren i år er derimot Womanizer

Når det gjelder sexleketøy for menn, er det fremdeles Fleshlight som selger bra, sammen med Tenga onaniegg.

- Fleshlight har nå kommer i mange ulike avstøpninger og kommer også i mindre reiseversjoner, perfekt for ferieturen, sier Berge.

- Mange menn kommer også innom butikkene for å handle en gave til partneren, men ender ofte opp med en liten ting til seg selv i tillegg.

Video: Her er norske pornovaner i tall (saken fortsetter)

Screen9v2

Men sexleketøy er ikke bare for den enkelte – stadig flere par velger å kjøpe seg en leke for å dele på gledene.

Foto: (Kondomeriet)

- Vi ser at stadig flere ønsker å gi sexlivet en ekstra piff, og kjøper sexleketøy som kan brukes sammen med partner. Tenga onaniegg har mange fått opp øynene for, og passer like bra alene som under forspillet sammen med partner. Vibrerende penisringer selger vi mye av, særlig nå om sommeren. Ønsker man å kjøpe et leketøy som begge kan ha glede av er det et flott sted å starte. Det har også kommet en ny spennende serie som heter Ooh fra Je Joue, her kan man mixe og matche ulike trekk med en motor slik at det er noe for begge. Perfekt gave til hverandre før ferien.

Test deg selv her: Er det en sexleke eller hundeleke?

Fifthy shades-påvirket

Nettredaktøren forteller at de fleste har et ønske om inspirasjon og tips til hvordan man kan gjøre sexlivet endre bedre.

- Vi ser også at flere har blitt mer bevist på hva de ønsker seg, og har planlagt hva de skal ha allerede før de har kommet til butikken. De har gjerne fått anbefalinger fra venner, eller sett produktet på nettet.

Og som ventet - bøkene og deretter filmen om 50 Shades of Grey, som var en enorm suksess i fjor, har vært med å påvirke hvordan nordmenn ser på og bruker leketøy.

- Etter Fifty Shades of Grey kom har etterspørselen av frekke leker skutt i været, og de originale leketøyene fra serien er fortsatt bestselgere hos oss. Slike bøker og filmer pirrer nysgjerrigheten, og gjør folk mer lysten på å eksperimentere. Det handler ikke nødvendigvis om dominans og bondage, men at slike erotiske fortellingen setter fantasien i gang, sier Berge og legger ikke skjul på at selskapet gleder seg til den nye Fifty Shades-filmen kommer i februar.

Denne videoen koker i Danmark - er den for drøy?

Screen9v2

LES OGSÅ: 9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!