KONER OG MANN: Gauthier Destenay, ektemannen til Luxembourgs statsminister, Xavier Bettel var den eneste mannen på bildet.
KONER OG MANN: Gauthier Destenay, ektemannen til Luxembourgs statsminister, Xavier Bettel var den eneste mannen på bildet. Foto: Aurore Belot (AFP)

Dette bildet av NATO-toppenes ektefeller vekker oppsikt

Er gift med den eneste homofile statsministeren i verden.

Publisert

Under fotograferingen av de politiske ledernes ektefeller var det flere kjente ansikt. Melania Trump, konen til USAs president Donald Trump, og Birgitte Macron, konen til Frankrikes president Emmanuel Macron, var blant de mest kjente.

Likevel var det noe spesielt med bildet. For bak alle kvinnene dukket det nemlig opp en mann. Vedkommende er Gauthier Destenay, som er ektemannen til Luxembourgs statsminister, Xavier Bettel.

Foto: Alberto Pizzoli (AFP)

Per dags dato er Bettel den eneste statslederen som er åpent homofil. De to giftet seg i 2015, men deres forhold hadde vært kjent så tidlig som i 2013, da Bettel ble valgt til statsminister.

- Jeg er sjokkert, men med en liten gledeståre, skriver en Twitter-bruker som har sett bildet av ektefellene.

- Gauthier Destenay er virkelig en inspirasjon! Full fart fremover for LHBT-bevegelsen, skriver en annen bruker på Twitter.

Selv om Bettel i dag er den eneste statslederen som er åpent homofil er han ikke den første. Både Elio Di Rupio, tidligere statsminister i Belgia, samt Johanna Sigurdsdottir, tidligere stasminister på Island, var begge åpne om sin seksualitet.

Bildet av Destenay og de andre ektefellene har skapt flere positive reaksjoner på sosiale medier.

Har du fått med deg denne Trump-videoen?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.