Foto: Telemarksavisa

Christine blir hengt ut på nazi-nettsted

Skienskvinnen Christine Nevervik (28) fikk sjokk da hun for kort tid siden fant et bilde av seg selv på et nazi-nettsted.

Publisert

Bildet brukes til å fronte rasisme, jødehat og antisemitisme.

Det var en bekjent som kontaktet Nevervik for to uker siden og gjorde henne klar over bildet. Det hadde da ligget ute på det engelskspråklige nazi-nettstedet siden september. Det hun betegner som et overgrep er nå anmeldt til politiet.

Bildet viser kvinnen med langt blondt hår ikledd en vikingekjole. Nevervik som til daglig er frilanser i Telemarksavisa har drevet med bueskyting. Det er derfor hun hadde på seg kjolen. Hun bruker folkedrakten på festdager som 17.mai. Vikingesymboler blir også brukt av nynazister noe Nevervik syns er forferdelig synd.

Forbannet
- Først ble jeg veldig lei meg og deretter ble jeg forbannet, forteller Nevervik til Telemarksavisa.

Hun har nå anmeldt forholdet til politiet og har også vært i kontakt med tjenesten slettmeg.no for å få hjelp til å få fjernet bildet fra nazi-nettstedet. Hun har ikke store forhåpninger om at dette vil skje.

- Siden dette trolig er et utenlandsk nettsted gjorde politiet det klart at dette blir vanskelig, sier Nevervik. Slettmeg.no rådet henne til å kontakte nettstedet og be dem fjerne bildet med bakgrunn i opphavsretten. Hun har liten tro på at klagen blir tatt til følge.

Står frem
- Nå står jeg frem med dette slik at ingen skal tro at jeg sympatiserer med slike forferdelige verdier. Nevervik er rimelig trygg på at dem som kjenner henne vet dette, men frykter at folk som tilfeldigvis kommer over bildet tenker sitt. Hun forteller at nazi-nettstedet foreløpig ikke har gitt henne noen problemer, men frykter at dette kan skje i fremtiden.

- En kort periode tenkte jeg at nå går karieren min i grus, forteller hun.

Det er ukjent hvem som står bak nettsiden som fronter jødehat og forherliger den ariske rasen. Et nettsøk viser at siden ble opprettet i sommer, men den ligger på en utenlandsk server og bakmennene har gjort alt for å skjule sine spor.

Les flere saker hos TA.no

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.