VILLE TA GYMMEN: 19-åringen skulle til å angripe gymmen med sin pokèmon Hypno, men fikk selv et slag i ansiktet.
VILLE TA GYMMEN: 19-åringen skulle til å angripe gymmen med sin pokèmon Hypno, men fikk selv et slag i ansiktet. Foto: Skjermdump

- Ble slått fordi jeg ville ta en Pokémon-gym

Oslo-spilleren (19) forteller at Pokémon-spillerne gikk til angrep for å forsvare gymmen sin.

Publisert

- Folk må være forsiktig når de spiller. Etter den hendelsen går jeg alltid med kameraten min, sier 19-åringen til Nettavisen.

Heldigvis kunne han forsvare seg godt, og fikk etter hvert hjelp av andre. Men å bli overfalt fordi man spiller Pokémon Go var ingen god følelse. Nå ber han spillere roe ned og passe på.

- Man kan bli angrepet hvis man går alene på ukjente steder, sier han.

19-åringen fra Oslo, som har kommet til level 19, ønsker å være anonym i Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under. 

Foto: Skjerdump / Facebook

«Slår deg ned»

«Jeg så at det var kun 2 folk i gymmen med 2 pokemon på CP (Combat Power, red.anm.) 552 og 502, og lvl (level) deres var 13 og 14, dermed tenkte jeg at jeg kunne lett overta gymmen ettersom pokemon min hadde mye større CP», forteller han i sitt innlegg på Facebook.

POKÉMON-SPILLERE: På kort tid har Pokémon Go blitt et stort spill også i Oslo. Vigelandsparken er blant de mest populære arenaene. Dette bildet er tatt 22. juli.
POKÉMON-SPILLERE: På kort tid har Pokémon Go blitt et stort spill også i Oslo. Vigelandsparken er blant de mest populære arenaene. Dette bildet er tatt 22. juli. Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

Men så lett skulle det ikke bli. De to mennene stoppet ham fysisk idet han var i ferd med å entre gymmen.

«Dra herfra før vi slår deg ned. Vi er 2 og du er 1, tenk litt før du tar gymmen våres» sa de unge Pokémon-spillerne.

Tok gymmen

19-åringen lot seg ikke skremme. Han trakk seg unna de to konkurrentene og gjorde sin Pokémon klar for kamp.

«Da kom han ene og dyttet meg hardt slik at jeg mistet balansen og mobilen. Jeg skulle plukke opp mobilen og da kom han andre løpende og før jeg merket det, slo han meg i nesa sånn at jeg begynte å blø»

Før en av de to klarte å gjøre noe mer, satte 19-åringen seg til motverge. En annen mann kom løpende til for å hjelpe, og etter kort tid kom politiet og situasjonen roet seg ned.

Artikkelen fortsetter under lenkevinduet

- Hva skjedde etter dette?

- Hva som skjedde med de gutta vet jeg ikke, men jeg fikk tatt gymmen før jeg gikk derfra, forteller 19-åringen til Nettavisen.

- Ikke glem egen og andres sikkerhet

Operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt sier at de verken kan bekrefte eller avkrefte hendelsen.

- Vi får inn flere hundre meldinger i døgnet og det blir vanskelig å finne den. Vi har ennå ikke begynt å loggføre på «Pokémon» ennå, sier han.

Jøkling sier på generelt grunnlag at politiet observerer at Pokémon-spillere kan bli litt lite oppmerksom på omgivelsene når de spiller.

- Vi har noen indikasjoner på at folk kan miste litt hode når de spiller Pokémon Go. Hold hodet kaldt og ikke glem egen og andres sikkerhet, sier Jøkling.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!