Vet du egentlig hva dette betyr?

VEGAN: V-label er et kvalitetsstempel som settes på produkter som ikke er laget ved hjelp av levende dyr eller produkter av animalsk opprinnelse. Bra for deg og bra for planeten! FOTO: Produsenten

Love Beauty and Planet startet med et mål: Alle produktene deres skulle være like bra for mennesker som for planeten. Derfor er alle produktene egnet for veganere, og sertifisert enkeltvis av The European Vegetarian Union. Dette er et kvalitetsstempel som settes på produkter som ikke er laget ved hjelp av levende dyr eller produkter av animalsk opprinnelse. Her tas alle produksjons- og bearbeidelsestrinn med i beregningen. Stempelet hjelper dermed deg som kunde til å enkelt kunne velge de beste alternativene!

Veganske produkter for miljø og helse

I følge Norsk Vegansamfunn står klimagassutslippene fra produksjonen av animalske produkter for omlag 18% av verdens totale utslipp. Det er faktisk mer enn fra hele transportsektoren til sammen! På bakgrunn av økt befolkningsvekst vil disse tallene sannsynligvis øke. Ved å velge veganske alternativer kan man altså være med på å stoppe denne skremmende utviklingen.

Forskning tyder på at det også er mange helsemessige fordeler med et godt sammensatt plantebasert kosthold. Veganere har sammenlignet med ikke-veganere gjennomsnittlig lavere kolesterol og blodtrykk, og har mindre risiko for hjerte- og karsykdommer, fedme og diabetes type 2.

love beauty and planet
KUN VEGANSKE PRODUKTER: Love Beauty and Planet startet med et mål: Alle produktene deres skulle være like bra for mennesker som for planeten. Derfor er alle produktene egnet for veganere, og sertifisert enkeltvis av The European Vegetarian Union. FOTO: Produsenten

Enkle steg til en bedre planet

Vi mener ikke at du skal bli veganer på sekundet! Men, ved å ta noen bevisste valg innen forbruksvarer og matvaner kan du altså bidra til et grønnere samfunn. Det skal ikke ta mye tid eller gå på bekostning av gode produkter og velvære. Ved å for eksempel kutte ut kjøtt en dag i uken og velge veganske forbruksvarer som dusjsåpe, shampo og balsam tar du ett steg i riktig retning. Både for deg og for planeten vår.

I tillegg til å være veganske er alle kolleksjonene til Love Beauty and Planet infusert med økologiske, bærekraftige ingredienser som de har hentet fra ulike deler av jordkloden.  Disse både dufter godt og gjør godt for kropp og sjel. Ikke nok med det, selskapet kvantifiserer CO2-utslippene i hvert trinn av produksjonen og avgiftsbelegger seg selv når de overskrider målene deres. Pengene går til tredjepartsprogrammer som bidrar til å redusere deponeringsavfall og samlede CO2-utslipp.

FOR PLANETENS DEL: Fordi vi elsker skjønnhet og fordi vi elsker planeten, jobber vi stadig med å skape gode produkter som gjør at du tar deg bra ut – og at planeten får det bedre. FOTO: Produsenten

Målet til Love Beauty and Planet er å gjøre både deg og planeten vi bor på litt vakrere. De er derfor stadig på jakt etter idéer, tilbakemeldinger og inspirasjon, så hvis du har noen gode forslag som også gjør godt, vil de gjerne at du deler dem på sosiale medier under hashtaggen #smallactsoflove eller nettsiden deres!

Produktene får du kjøpt hos Meny, Kiwi, Spar, Bunnpris, H&M og Sparkjøp.

Følg Love Beauty and Planet på Instagram@lovebeautyandplanet_no

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.