Sexdebuten

Og foreldre som prøver å stoppe den.

Har du og vennene dine hemmelige chatter om sex, gutter og jenter?

Og har du noen gang tenk på hva som hadde skjedd om foreldrene dine hadde fått tilgang til deres chatter, snaps eller sms-er?

Skrekk og gru, ja? 

Komedien Blockers handler om tre tenåringsjenter som ønsker å miste jomfrudommen sin på den populære “prom night”. Temaet i seg selv er godt filmatisert, men den morsomme vrien kommer her: foreldrene til jentene finner ut av dette og gjør ALT  i sin makt for å stoppe dem!

Hvor langt kan de gå…

Det er ingen hemmelighet at de voksne har et ambivalent forhold til at tenåringer har sex. Det faktum at “lille Fredrik” eller “Emma” kommer til å debutere seksuelt før eller siden, er nok skremmende for mange foreldre som vet hvilke store konsekvenser det kan få.

Samtidig er det ikke så lett å få de unge i tale, for temaet oppleves som pinlig og avsluttes gjerne av tenåringen før samtalen er i gang. Så da er det vel kanskje ikke så rart at foreldrene prøver nye metoder. Spørsmålet er bare hvor langt de egentlig kan gå …

Trailer for BLOCKERS 2018

Pinlig stemning

Men er det umulig å berøre dette temaet sex uten at det blir en litt pinlig stemning. Vi spurte de unge kollegaene Martine (27) og Sindre (26) om deres erfaringer med foreldre og sexprat.

“Jeg har i grunn aldri hatt” den praten” med foreldrene mine, men var inneforstått med at mine foreldre med innvandrerbakrunn ikke aksepterte løssuppenhet i tenårene. En dag, ved middagsbordet, spurte de meg om jeg var lesbisk! Jeg sverger på at jeg skimtet håp i øynene deres”, ler Martine, 27.

 “Jeg ble overrasket av foreldrene mine i å “kose med meg selv” en gang. Tror de ble så pinlig berørt at de valgte å hoppe over sexpraten og la venner og internett gjøre jobben for dem”, Sindre, 26.

Latter og læring

Filmen Blockers tar for seg et veldig aktuelt tema både for ungdommen og foreldrene. Det er en komedie som på en god måte mikser inn noen av de alvorlige spørsmålene som dukker opp i møte med sex og kjærlighet, i foreldrerollen og på barnas vei inn i voksenlivet.

Blockers viser at tenåringsjenter kan ha kompliserte følelser, gode og dårlig ideer og impulser. Her er det duktet for mye latter og pinlige situasjoner, samt litt læring til mor og far.

Les mer om filmen og kjøp kinobilletter her

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.