Forbedrer årets testvinnere

Tidligere i år testet BraMat.no tacosauser, deriblant fire fra Santa Maria, hvor samtlige endte opp som testvinnere. Kryddergiganten tar ikke seieren for gitt, og relanserer nå de samme sausene med ny og forbedret oppskrift.

I april rangerte ernæringsfysiologer i Bramat tacosauser på en skala fra to til fem, basert på sunnhetsnivået i forhold til hverandre1. Santa Marias tacosauser medium, hot og mild, i tillegg til den økologiske varianten, fikk full pott – hvor medium gikk av med seieren som den aller sunneste.

– Ingrediensene i alle våre tacosauser er nøye utvalgt, og vi jobber kontinuerlig med produktutvikling. Da er det viktig for oss å opprettholde den gode smaken, samtidig som sunnhetsnivået ivaretas og forbedres. Ifølge testen skyldes seieren hovedsakelig tomatinnholdet. Nå har vi økt andelen tomater ytterligere, i tillegg til å justere ingrediensene og introdusere en ny variant til sortimentet, sier administrerende direktør Stian Hvaal Møller.

Yngve2

Yngve Storrø, kokk og krydderekspert i Santa Maria.

Sunnere fredagstaco

I fjor reduserte Santa Maria både salt- og sukkerinnholdet i krydderblandingene sine. Nå forsetter de trenden, og øker tomatinnholdet i tacosausene (både mild, medium og hot) til 65 prosent, mot tidligere 36 prosent. Saltmengden er også halvert, og slik som tidligere er ingen tilsatt sukker. Den økologiske varianten inneholder også nå hele 70 prosent tomater. Med relanseringen kommer også en nykommer – Taco Sauce X-Tra Hot – perfekt for de som ønsker litt ekstra piff i fredagstacoen.

De nye sausene gjør dermed middagen sunnere, men man bør også tenke på alt det andre man fyller tacoen med. Det kan være lurt å bruke magert kjøtt, som karbonadedeig, svin eller kylling, og inkludere friske grønnsaker, som komplementerer hverandre og de andre ingrediensene. Om du foretrekker salsa fremfor saus, kan du velge mellom medium eller hot, som består av henholdsvis 81 og 80 prosent tomater.

– Man kan også erstatte kjøttet med bønner eller fisk. En vegetartaco kan smake helt fantastisk, og jeg har ved flere anledninger opplevd at folk flest blir overrasket over hvor godt en middag kan smake helt uten kjøtt, påpeker kokk og krydderekspert Yngve Storrø i Santa Maria.

Finn flere deilige oppskrifter nedenfor, og få inspirasjon til fredagstaco med en vri!

Vegetarisk mangofajita

Veggie fajita1

Her finner du oppskriften

Enchilada med sopp

Enchilada mushroom

Her finner du oppskriften

Vegetarisk kikerttaco

Veggie taco

Her finner du oppskriften

__________________________________________

http://www.bramat.no/kosthold/tester/2193-bramat-tester-tacosaus#santa_maria-medium_taco_sauce

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.