Kilde: La Roche-Posay

En klem betyr så mye mer enn du tror

Kan du tenke deg en hverdag der du ikke får en klem, ikke får ett kyss eller føler nærhet til noen du er glad i?

Profilbilde

Det er sjeldent at vi tenker over vårt største sanseorgan – nemlig huden. Følesansen, også kalt berøringsansen eller hudsansen, er livsviktig og den fysiske berøringen er grunnleggende for menneskets utvikling.

Det er enkelte ting mennesker ikke kan leve uten. Vi klarer å leve uten syn, hørsel, smak og lukt, men det er ikke mulig å leve uten berøring og fysisk kontakt. Berøringssansen refererer til huden, og er et av våre største organer. Huden utgjør nærmest 15 % av vår kroppsvekt, og riktig pleie av huden er derfor alfa og omega!

Det er menneskelig å ta på hverandre

Berøring har en lang liste med positive effekter som ro, avslapning, kommunikasjon, trygghet og tilknytning.

Kroppskontakt er viktig fra vi blir født til livets ende. I det sekundet vi kommer til verden, blir vi plassert på brystet til mor – hud mot hud. Barn og mor knytter et øyeblikkelig bånd ved hjelp av berøring.

Barn er avhengig av berøring for å kunne overleve og utvikle seg. Ved å stimulere huden gjennom nettopp berøring hjelper vi barnet med å utvikle andre sanseutrykk som motorikk, balanse og muskelsans.

Det er en naturlig reaksjon, kall det gjerne instinkt. Når barn gråter vil en mors berøring roe ned barnet, ta bort sorger og smerte. Dette gjelder voksne også. Nærhet til andre mennesker, en klem eller en trygg armkrok vil kunne lindre smerte og hjelpe mot stress.

Vi er alle født med ulike hudtyper. Samtidig ønsker alle seg den myke og delikate huden til en baby. For å kunne nyte berøring og ta vare på vårt største sanseorgan, er det viktig å ta vare på huden. La Roche- Posay har gjennom 40 år med forskning utviklet produkter med dermatologer verden rundt, for å kunne tilby de beste hudpleieseriene for alle typer hud.

Å kunne gi huden din en beroligende og beskyttende pleie vil kunne ta deg enda nærmere de du er glad i.

På bakgrunn av våre relasjoner, reagerer vi ulikt på berøring. Du kan få frysninger av noe som er behagelig, men også ubehagelig. Noen liker å bli massert, mens andre liker å bli kilt på ryggen. Et lett stryk over kinnet, en hjelpende hånd eller et lite klyp på siden av magen – slik viser vi andre at vi bryr oss.

Hver dag tar vi på hverandre og tenker kanskje ikke over hvor livsviktig det faktisk er. Å gå hånd i hånd med noen kan ta relasjonen til et nytt nivå. Et kyss betyr mer enn tusen ord og påvirker mange av de andre sansene våre i tillegg til et bredt spekter av følelser.

Berøring kan motvirke stress og skaper en trygghet mellom mennesker. Når vi stryker noen over hodet eller holder rundt dem, skapes trygghet som igjen fører til at stressnivået senkes, aggresjon kan dempes – hele kroppen og sinnet vårt responderer positivt til denne typen nærhet.

Det er viktig å bevisstgjøre seg selv og bli modigere til å berøre hverandre. Bruk #LaRochePosay og vis din kjærlighet for din hud!

Ta vare på ditt største sanseorgan

I den hektiske hverdagen er det mye vi kan glemme eller nedprioritere. Vi drikker ikke nok vann, rekker ikke å trene eller spiser for lite/mye.

Vårt største sanseorgan blir utsatt for ytre og indre påkjenninger. Huden vår er i tillegg ekstremt følsom og skaffer seg informasjon om omgivelsene rundt oss gjennom bittesmå nerver og registrerer alt av berøring, smerte, temperatur og trykk. Når du glemmer å spise riktig, stresser eller utsetter kroppen for andre mangler, vil dette automatisk slå ut på huden.

Alt for mange bruker feil produkter eller produkter egnet en annen hudtype. La Roche-Posay, som anbefales av dermatologer verden rund, har et bredt sortiment med pleie for både ansikt, kropp, hår og barn tilpasset alle hudtyper. Her finner du hudpleie tilpasset din hud.

Ikke la ditt beste sanseorgan bli et hinder for nærhet, trygghet og kjærlighet. Ta vare på huden, for det er et organ du skal ha hele livet. 

Finn ut hvordan La Roche-Posay kan hjelpe deg å takle #sensitivhud.