FOR DEG OG PLANETEN: Love Beauty and Planet har ett mål; å gjøre deg enda vakrere og samtidig gi litt mer kjærlighet til planeten. FOTO: Love Beauty and Planet

7 dager med ett antrekk

#SMALLACTSOFLOVE

Planeten vår står ovenfor mange utfordringer og vi er fullt klar over at vi ikke kan løse dem alle sammen i dag. Men alle kan bidra litt hver dag til en grønnere klode ved å gjøre noen små, enkle kjærlighetstiltak. Nora og Marie har brukt høsten til å utføre en rekke slike kjærlighetstiltak. Konseptet kalles #smallactsoflove og er utviklet av det nye veganske skjønnhetsmerket Love Beauty and Planet. Blant annet utfordret de jentene til å gå med samme klær i en hel uke! Å kjøre færre klesvasker i løpet av uken er positivt for kloden vår. Men spørsmålet er: Klarer de å ta den ekstreme versjonen med å bruke samme antrekk hele uken? Se svaret i videoen under!

Love Beauty and Planet har ikke et mål om å få deg til å gjøre akkurat det samme – men kanskje det fikk deg til å tenke over hvor ofte du vasker klærne dine? Små endringer i hverdagslige vaner er nok for å være med å bidra! En oppfatning i samfunnet er at klodens problemer er så omfattende at vi som enkeltindivider ikke kan utgjøre en forskjell. Men det er feil – om alle gjør litt betyr det mye for miljøet! Barrieren for å bli litt mer miljøvennlig er lav og det trenger ikke å bety kompliserte livsstilsendringer.

Vær kreativ

De gjenværende stoffstykkene fra genseren til Marie kan for eksempel brukes som bordbrikker til kopper eller tørkekluter til ansiktet. Tenker man kreativt nok er det lite som trengs å kastes. Reparer, gjenbruk og vær kreativ – forny med redesign!

Et av FNs 17 bærekraftsmål omhandler å sikre bærekraftig forbruks- og produksjonsmønstre, ved å blant annet minske ressursbruk, miljøødeleggelse og klimagassutslipp når en lager en vare. Det er oss! Våre forbruksmønstre betyr noe. Ved å handle litt mer brukte klær, bruke miljøvennlige produkter eller redusere bruken av engangs-kaffekopper kan du også gjøre en liten forskjell. Vi kan alle sammen bidra til at FN oppnår målene sine og at jorden blir et bedre levested for alle mennesker.

LUKTER HIMMELSK: De velduftende produktkolleksjonene til Love Beauty and Planet består av sjampoer, balsamer, hårmasker, dusjsåper, fuktighetskremer, kroppsskrubb og kroppssmør. De finnes i ulike dufter og passer ulike behov. FOTO: Love Beauty and Planet

Love Beauty and Planet så disse problemene og ønsket å gjøre noe med dem. En gruppe likesinnede mennesker så behovet for fantastiske skjønnhetsprodukter som skulle være like bra for mennesker som for planeten. Disse velduftende produktene kan brukes med god samvittighet: Love Beauty and Planet tar ansvar for karbonavtrykket de skaper og forsøker stadig å redusere det.

Bra for deg og for planeten

De velduftende produktkolleksjonene består av sjampoer, balsamer, hårmasker, dusjsåper, fuktighetskremer, kroppsskrubb og kroppssmør. De finnes i ulike dufter og passer ulike behov, enten man ønsker volum, glød eller trenger ekstra fuktighet til farget eller skadet hår.

Love Beauty and Planet har ett mål; å gjøre deg enda vakrere og samtidig gi litt mer kjærlighet til planeten. Reisen er holistisk, og omfatter hele produktets livssyklus; ingrediensene, emballasjen, prosjektene de støtter – alt er nøye gjennomtenkt. Alle formlene inneholder ingredienser med naturlig opprinnelse og er vegansertifiserte av The European Vegetarian Union (EVU), initiativtakeren til V-Etiketten. De luksuriøse duftene er innhyllet med naturlige og etisk fremstilte oljer og ekstrakter. Flaskene og krukkene er laget av 100% resirkulert materiale og er også 100% resirkulerbare. Korkene, lokkene og pumpene er fortsatt ikke det, men de er neste på listen. Det hele handler om små kjærlighetshandlinger som gjør deg og planeten litt vakrere, hver dag.

VEGAN: Alle formlene bak produktene til Love Beauty and Planet inneholder ingredienser med naturlig opprinnelse og er vegansertifiserte av The European Vegetarian Union (EVU), initiativtakeren til V-Etiketten.

Love Beauty and Planet er stadig på jakt etter idéer, tilbakemeldinger og inspirasjon, så hvis du har noen gode forslag som også gjør godt, vil de gjerne at du deler dem på instagram: @lovebeautyandplanet_no eller nettsiden deres!

 

Produktene får du kjøpt hos Meny, Kiwi, Spar, Bunnpris, H&M og Sparkjøp.

 

Se mer inspirerende innhold fra Love Beauty and Planet

Noras kjærlighetstiltak til planeten

 

Maries kjærlighetstiltak til planeten

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.