15 enkle og smarte tips DU kan gjøre for planeten vår

#SMALLACTSOFLOVE

Planeten trenger vår hjelp og et lite dytt i riktig retning. Globale miljøproblemer kan virke både overveldende og frustrerende, men heldigvis er det slik at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Små kjærlighetstiltak til jordkloden skal verken være slitsomt, ta mye tid eller gå på bekostning av egen-velvære. Ved å innarbeide enkle miljøvennlige vaner i hverdagen kan du bidra til et grønnere samfunn – gjør som Marie Wolla og Love Beauty and Planet  og gjennomfør en dag hvor du gjør noen kjærlighetstiltak for planeten, du også!

Maries kjærlighetstiltak for planeten:

 1. Bruk miljøvennlige produkter for hud og hår. Du skal ikke måtte velge mellom skjønnhet og kjærlighet for planeten. Produktene til Love Beauty and Planet er bra for både miljøet og egen-velvære. De lukter himmelsk! Flaskene er laget av resirkulerbar plast, produktene er veganske og inneholder flere plantebaserte ingredienser.
BRA FOR MILJØET: Hvis du lurer på hvorfor flaskene til Love Beauty and Planet ikke er 100 % gjennomskinnelige, så er det fordi de er laget av plast som er blitt brukt før. De er 100 % resirkulerbare også! Bruk av resirkulert plast gir noen ganger flaskene litt farge, men det er det verdt. FOTO: Produsenten
 1. Ta alltid med deg en termokopp på farten. Også når du skal innom en café. Be de om å fylle opp din medbragte kopp slik at du kan spare pappavfall. Flere cafeer tilbyr også rabatt på kaffen for dette tiltaket!
 2. Kast mindre mat. Spis opp maten du forsyner deg med i jobbkantina, og spar på middagsrestene. Det finnes mange gode resteoppskrifter på nett!
 3. Gå mer. Hvor langt unna jobb, skole, matbutikk eller barnehage bor du egentlig? Bruk bena mer og plukk litt søppel på veien. Det er godt for egen helse og planeten.
 4. Benytt egne handlenett på butikken. Si nei takk til plastposer og ta med deg et handlenett til matvarene. Putt ukens panteflasker i nettet samtidig, så kan du slå to fluer i en smekk!

 

ENERGIEFFEKTIV TEKNOLOGI: Love Beauty and Planet sine balsamer er produsert ved hjelp av en energieffektiv patentert teknologi. Takket være denne teknologien, inneholder deres formler færre ingredienser og krever mindre energi for å produseres i forhold til en vanlig balsam. FOTO: Marie Wolla
 1. Kjøp og selg klær brukt! Appen Tise er blant annet ideelt til dette.

Flere enkle tiltak alle kan klare

 1. Skru av vannet når man pusser tennene og tar shampoo i håret
 2. Pusse tenner med tannbørster laget av bambus
 3. Kildesortere og levere til gjenvinning
 4. Reise kollektivt
 5. Slå av lys i rom som ikke er i bruk
 6. Unngå engangsprodukter
 7. Reparere i stedet for å kjøpe nytt
 8. Kjøpe mindre og med bedre kvalitet
 9. Kjøpe mer kortreist mat
LUKTER HIMMELSK: Love Beauty and Planet har ulike produkter for ulike hårtyper. Felles for dem alle er de gode duftene. FOTO: Produsenten

Love Beauty and Planet har ett mål; å gjøre deg enda vakrere og samtidig gi litt mer kjærlighet til planeten. Reisen er holistisk, og omfatter hele produktets livssyklus; ingrediensene, emballasjen, prosjektene de støtter – alt er nøye gjennomtenkt. Alle formlene inneholder ingredienser med naturlig opprinnelse og er vegan sertifiserte av The European Vegetarian Union (EVU), initiativtakeren til V-Etiketten. De luksuriøse duftene er innhyllet med naturlige og etisk fremstilte oljer og ekstrakter. Flaskene og krukkene er laget av 100% resirkulert materiale og er også 100% resirkulerbare. Korkene, lokkene og pumpene er fortsatt ikke det, men de er neste på listen. Det hele handler om små kjærlighetshandlinger som gjør deg og planeten litt vakrere, hver dag..

Produktene får du kjøpt hos Meny, Kiwi, Spar, Bunnpris, H&M og Sparkjøp.

Følg Love Beauty and Planet på Instagram: @lovebeautyandplanet_no

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.