#SMALLACTSOFLOVE

10 superenkle tiltak for en mer plastfri planet

Det er dessverre ingen tvil om at plast er et av våre største globale miljøproblemer. Planeten kveles av plast hvis vi fortsetter som før; allerede i år 2050 mener eksperter at det vil være mer plast enn fisk i havet – hvis ikke tiltak blir gjort! Det kan kanskje virke overveldende på mange, men heldigvis er det mye du og jeg kan gjøre for å hindre at plast havner i havet. Bruk dagen i dag på å legge merke til alt plastforbruket du faktisk blir eksponert for og la deg inspirere av disse tipsene!

 

Noras enkle kjærlighetstiltak for en mer plastfri planet:

  1. Ha en kjøttfri dag i uken

Uansett hvilken dag i uken – la det bli en rutine! Det finnes mange gode vegetarianske oppskrifter på nett og man kan finne noe for enhver smak. Er du redd for at det ikke blir mettende nok? Så lenge du husker å erstatte kjøttet med noe annet, istedet for å bare kutte det ut, så kan vi garantere at du blir mett. Lag måltider med en god balanse av karbohydrater, proteiner og fett. Eksempler kan være kikerter, bønner, linser, erter, fullkorn, margarin, olje og meieriprodukter. Butikkene får også stadig større utvalg av vegetariske erstatninger av hamburgere, kjøttdeig, pølser og lignende. Du trenger ikke å begynne å spise tofu eller andre råvarer du ikke kan noe om. Det trenger ikke å være så komplisert!

  1. Ta med handlenett på butikken

Kjøp et handlenett av økologisk bomull. Det finnes et hav av dem på nett til en billig penge. Det er praktisk, miljøvennlig og bra for lommeboken. Plusspoeng: de er lette, kan enkelt puttes i lommen etter bruk og ser ofte ganske stilige ut. Dermed kan du også bruke de i andre situasjoner!

  1. Velg miljøvennelige skjønnhetsprodukter

Produktene til Love Beauty and Planet er bra for både miljøet og egen-velvære. Flaskene er laget av resirkulerbar plast, produktene er veganske og inneholder en overvekt av plantebaserte ingredienser.