10 GRUNNER TIL HVORFOR LEILIGHETEN BØR VÆRE NY

Gjør et trygt boligkjøp til fastpris

Historisk lav rente har ført til høye boligpriser og heftige budrunder i de største byene i landet. Og i juni viste boligprisstatistikken fra Eiendom Norge nok en gang økning.

Du kan oppleve at boligen du ønsker deg blir solgt til flere hundretusener over takst, og boligkjøpet kan se ut til å være mer en drøm enn en virkelighet.

Men er du på boligjakt, og ønsker å unngå budrunder, finnes det muligheter. OBOS selger nemlig nybygde boliger over hele landet til fastpris.

Klikk her for å bli OBOS-medlem

En ny OBOS-bolig gir faktisk svært mange fordeler sammenlignet med bruktbolig. Her er ti grunner til at din drømmebolig bør være splitter ny:

1. Du unngår budrunder

Fordelen med å kjøpe helt ny bolig av OBOS er at de selges til fastpris. Det blir ingen budrunde, og ingen som kan kapre drømmeboligen din med en forkjøpsrett i etterkant. Dette sparer deg for unødvendig bruk av tid, stress og usikkerhet sammenliknet med kjøp av en brukt bolig. For OBOS-medlemmer har nemlig forkjøpsrett kun ved salgsstart, og etter det er det første mann til mølla-prinsippet som gjelder.

2. Du får leiligheten til fastpris

Man leser stadig skrekkhistorier i mediene, som for eksempel om leiligheten på Sagene i Oslo som ble solgt for 700 000 over takst. De færreste boliger blir solgt til slike svimlende summer, men faktum er at veldig mange boliger i de største byene selges langt over prisantydning. Alle nye boligprosjekter fra OBOS selges til fastpris noe som gjør det enklere for deg å holde deg innenfor budsjettet.

3. Du slipper oppussing

Tall fra Prognosesenteret viser at nordmenn vil bruke 70 milliarder kroner på oppussing i 2016. Når du investerer i en nybygd OBOS-bolig er alt helt nytt og det er lenge til du trenger å bruke penger på dyre og kjedelige ting som oppussing og renovering av bad.

4. Lavere kjøpsomkostninger

Når du kjøper en helt ny bolig er omkostningene langt lavere enn ved kjøp av bruktbolig. Reglene gjør at dokumentavgiften er lavere sammenliknet med tilsvarende avgift ved kjøp av bruktbolig.

Se OBOS-prosjekter i din region her

OBOS 1

Bo i en splitter ny leilighet i Kværnerbyen. Illustrasjon: Blår.

5. Lavere faste kostnader

Løpende utgifter til strøm og varmtvann vil nesten alltid være lavere i en helt ny bolig. Nye boliger er gjerne bedre isolert og er bygget etter nyere forskrifter som gir lavere energiforbruk, dette vil du se på strømregningen.

6. Gode kvaliteter

Når OBOS bygger etter nye standarder, er du garantert mange fordeler. I helt nye boliger vil du nyte godt av bedre inneklima takket være balansert ventilasjon. Du kan også være trygg på at sikkerheten ivaretas, fordi de nyeste brannforskriftene er fulgt. Listen er lang over hvilke fordeler nyere byggestandarder gir deg som boligkjøper.

Artikkel fortsetter under bildet

OBOS 2

Nyt late sommerkvelder i Erletunet på Fornebu. Illustrasjon: Voice Reklame og Eve Images

7. Tilpass interiøret etter din smak

Kjøper du tidlig i byggeprosessen har du ofte muligheter til å gjøre noen egne tilpasninger i boligen. Du kan for eksempel endre på kjøkken, parkett, fliser, dører, farge på veggene og el-punkter.

8. Fem års garanti

Når du kjøper en ny bolig har du lovfestet garanti og reklamasjonsrett i fem år, noe du ikke får på en bruktbolig. I tillegg tar OBOS en gjennomgang sammen med deg ett år etter overtakelse for å kontrollere boligens stand for å se at alt er i orden.

9. Du har god tid til å selge

Kjøper du et boligprosjekt går det gjerne en stund før overtagelsen skjer. Da har du god tid til å selge dersom du allerede eier en bolig. I tillegg har du kanskje allerede fått en verdiøkning på leiligheten din når du flytter inn.

10. Et trygt kjøp

Selvsagt skal du være sikker på at alt går etter planen. OBOS har bygget over 100.000 nye hjem siden starten i 1929, og i 2015 var OBOS landets største boligbygger. Hos oss har du faste kontaktpersoner som veileder deg gjennom hele prosessen – fra kjøp til innflytting. Du kan derfor føle deg trygg når du kjøper ny bolig av OBOS.

Velkommen til visning i sommer

For at du skal få en smakebit på hvordan det er å bo i de nye og svært trivelige boligene, inviterer OBOS deg til visning på alle våre prosjekter i hele sommer. Mer om prosjektene og visningstidene finner du på obos.no.

Klikk her for å bli OBOS-medlem

Egmonts journalister og redaksjonen har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.