Foto: Universal

Vet du egentlig hva «skækk» betyr?

Nå skal det forskes på gatespråk og slang i Oslo.

Publisert

«Er du keen på å bli skækk eller?», heter det i den omdiskuterte låtteksten til «Bængshot» fra Linda Vidala og KingSkurkOne. Nå skal språkforskerne ved Universitetet i Oslo ta for seg gatespråket i Skandinavias storbyer.

Og blant eksemplene som språkforskerne drar frem, er nettopp «skækk». Ordet kan bety at du enten er rusa eller utafor på en eller annen måte, melder NRK.

Les også: Vet du egentlig hva «lø» betyr?

Sjekker ut språket i hovedstedene

Slang er ikke noe nytt, men likevel eksisterer det knapt forskning på området. Og når språkforskerne tar for seg bruken av det i hovedstedene i Norge, Sverige og Danmark, ser de også bruken blant dem som ikke har en minoritetsspråklig bakgrunn.

– Mange som vokser opp blant andre mennesker med ulik språklig bakgrunn utvikler en måte å snakke på som kan høres ut som de også har et annet førstespråk, forklarer språkprofessor Bente Ailin Svendsen ved Universitetet i Oslo til NRK , og påpeker hvordan gatespråket i Oslo er i stadig utvikling og får flere brukere på tvers av etnisiteter.

Til VGTV har Linda Vidala fortalt hvordan «bængshot» betyr det samme som «skækk», men at det også er et pakistansk bannord. Det var låtmakkeren KingSkurkOne, alias Adrian Eilertsen, som klekket ut refrenget spontant i studio.

LES OGSÅ SAKEN: Her er ordene tenåringene ikke forstår i dag

I sommer har Linda Vidala – som ble nominert til Årets forbilde under byLarm – opptrådt blant annet på Trænafestivalen og Slottsfjell. Samtidig som Stian «Staysman» Thorbjørnsen rykket ut og etterlyste et mer kritisk forhold til innholdet i låten – som NRK P3 har listet.

Vet du forresten at fuck muligens kommer fra et norsk ord?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.