- Verste jeg så på denne profilen var en jente som hadde sex med en gutt. Hun hadde ryggen vendt mot kamera

Profil på Snapchat deler drøye bilder  av ungdommer.

Publisert

(iFINNMARK.NO): iFinnmark er blitt kontaktet av en ung kvinne som er rystet over at det på sosiale medier deles uheldige bilder og sladder, og at det foregår kjøp og salg av alkohol og snus til mindreårige i Kirkenes.

- Man finner bilder av jenter ned i 12-årsalderen. Bilder av gutter og jenter uten klær og undertøysbilder. Og mange pinlige bilder av personer som ikke engang vet at bildene er blitt lagt ut der, forteller kvinnen til iFinnmark.

- Folk sender inn bilder

Hun vil ikke stå fram ned navn, men forteller om hvordan det hele foregår på det sosiale mediet Snapchat. Noen har laget en profil med en tittel som omhandler Kirkenes og fyll.

Ifølge den unge voksne fungerer det slik at publikum sender inn bilder til denne profilen, biilder som i sin tur blir lagt ut på profilen og kan bli sett av alle med tilgang til Snapchat.

- Grenser til pedofili

- Verste jeg har sett? Et bilde av en jente som hadde sex med en gutt med ryggen vendt mot kamera.

Det har vært tilfeller der jentene var identifiserbare på slike bilder med seksuelt innhold. Og det er ikke bare unge folk som følger med på disse profilene, ifølge iFinnmark-tipseren.

- Eldre mannfolk legger ut nakenbilder og kommenterer andre ungjenter, og skriver at jentene er så deilige og at de har lyst på dem. Menn opp i 30-40-årsalderen, etter det jeg kan se av bildene.

(Artikkelen fortsetter under bildene.)

Foto: (Skjermbilder av Snapchat)
Foto: (Skjermbilder av Snapchat)

- Jeg synes det er grusomt, og synes enkelte av innleggene grenser mot pedofili. Det er mye på denne profilen som er i gråsonen i forhold lover og regler, sier hun.

- Og horribelt og direkte grusomt at sånt blir lagt ut og kan sees av alle

- Kom til oss og anmeld det

Stassjonssjef Hans Møllebakken hos politiet i Kirkenes har tidligere ikke vært kjent med denne konkrete saken, og har heller ikke tidligere hatt noen anmeldelser knyttet til nettverket Snapchat.

– Hvis innholdet i artikkelen er korrekt gjengitt, er det åpenbart at dette kan være straffbare forhold. Vi oppfordrer på det sterkeste personer som er berørt, eller kjenner noen som er det, til å kontakte oss og anmelde saken, sier Møllebakken.

Men distriktet har hatt lignende saker knyttet til andre sosiale medier og mobilbruk.

– Inntrykket vårt er at omfanget øker, sier han.

Etter at iFinnmark publiserte saken tirsdag kveld, virker kontoen å være tatt ned.

– Vil dere etterforske denne aktiviteten på eget initiativ?

– I første omgang oppfordrer vi folk som opplever dette som ubehagelig, til å anmelde saken selv, sier han.

Stasjonssjefen har ikke mye til overs for de som står bak, eller bidrar aktivt, til uthenging av andre.

– Har man mistet folkeskikken og hvor er de sosiale bremseklossene? Skjønner man ikke hva man påfører andre mennesker? spør han.

Sprer sladder

iFinnmark har gått gjennom noen av de omtrentlige 220 bildene som var tilgjengelige på Snapchat-profilen. Det diskuteres hvem som har hatt seg med hvem, og stilles spørsmål om hvem som har fått kjønnssykdom og spekuleres i hvem som i utgangspunktet var smittebærer.

Profilen har vært tilgjengelig en stund uten at hun kan stadfeste nøyaktig tidspunkt for når den ble opprettet.

- Det er nylig at denne profilen har begynt å ta av. Det er også en annen gruppe som heller fyllaNorge som er likedan som denne siden.

- Jeg har flere ganger hørt at folk har vært på nippet til å anmelde at bilder er blitt lagt ut der. Det er også familiebilder som er havnet ut dit, men ingen vet hvor de stammer fra.

- Og ingen vet hvem som eier denne siden. Min søster trøstet nylig en venninne i klassen som fant bilde av seg der. Jeg tror ikke foreldrene vet hva som blir lagt ut der, sier hun.

Politiets operasjonsleder i Østfinnmark politidistrikt kunne ikke uttale seg om saken tirsdag kveld.

Les flere nyheter fra iFinnmark her.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!