Sophie Elise er aktuell med ny låt og har samtidig skrevet sin aller første låt. Musikkvideoen hennes er blitt utsatt for hatefulle ytringer.
Sophie Elise er aktuell med ny låt og har samtidig skrevet sin aller første låt. Musikkvideoen hennes er blitt utsatt for hatefulle ytringer.

Universal stenger kommentarfeltet på YouTube

«Vi hadde ikke trodd at en vakker video om kjærlighet mellom to mennesker skulle lokke jordas avskum opp fra avgrunnen».

Publisert

Det sier Bjørn Rogstad, ansvarlig for norsk musikk hos Universal Music, i en pressemelding.

Plateselskapet har valgt å stenge kommentarfeltet på musikkvideoen til bloggeren Sophie Elise Isachsen på YouTube, etter at hun mottok hatefulle ytringer. Søndag lanserte Sophie Elise musikkvideo til All Your Friends. Videoen er spilt inn i Lofoten, og hun danser blant annet sammen med en mannlig motspiller. Både Sophie Elise og hennes motspiller har fått rasistiske kommentarer, og ord som blant annet «apekatt», «ludder», «ekkelt» og «hore» blir brukt.

Les mer: Sophie Elise om hetsen på YouTube: «Det jeg skal skrive nå kommer til å bli tøft»

Foto: YouTube/FaksimileUniversal vurderer anmeldelse

I går påpekte Universal at de ikke ønsker å gi ytringene mer boltreplass. De fikk nok, og stengte kommentarfeltet:

- Vi hadde ikke trodd at en vakker video om kjærlighet mellom to mennesker skulle lokke jordas avskum opp fra avgrunnen. Vi er dypt rystet og sjokkerte. Dette er en vanskelig og etthundreprosent deprimerende situasjon. Skal vi stenge gørra ned og ikke gi de tjue idiotene mer oppmerksomhet enn de allerede har fått eller skal vi la dem steke i sola? Vi vurderer alle muligheter – også anmeldelse. Vi er i dialog med de rette instanser rundt dette, sier Bjørn i en meddelelse.

Her kan du lese Sophie Elises uttalelse om saken:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.