VOND HVERDAG: Tone Damli har over lengre tid blitt sjikanert av en voksen mann, og Ina Wroldsen ble stevnet for flere hundre tusen kroner. Nå krever artistene besøksforbud.
VOND HVERDAG: Tone Damli har over lengre tid blitt sjikanert av en voksen mann, og Ina Wroldsen ble stevnet for flere hundre tusen kroner. Nå krever artistene besøksforbud. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå / Jo Hale / Getty Images

Aktuelt

Tone Damli og Ina Wroldsen forfulgt av stalker

Onsdag tok Oslo Tingrett stilling til hvorvidt en mann i 50-årene skulle dømmes til besøksforbud mot artistene Tone Damli og Ina Wroldsen.

Publisert Oppdatert

Etter det Her og Nå kjenner til skal mannen i en årrekke ha utvist en truende og plagsom adferd mot Tone Damli og Ina Wroldsen.

De to artistene gikk tidligere i år til en felles anmeldelse for å få rettslig pålegg mot at mannen kan kontakte dem. Mannen ble første gang ilagt besøksforbud den 10. mai i år, men nektet å godta dette.

Her og Nå kjenner til at forholdene som beskrives i anmeldelsen gjelder bedrageri, sjikane, utpressing og stalking.

Oppdatering: I kjennelsen etter rettsmøtet onsdag ble det avgjort at mannen forbys å oppsøke, forfølge eller på noe annet vis ta kontakt med Wroldsen eller Damli. Besøksforbudet gjelder ett år frem i tid.

Presset for penger

I tillegg til en rekke e-poster, brev og forsøk på å kontakte artistene, skal mannen ha forsøkt å presse Tone Damli for flere hundre tusen kroner.

I gjentatte e-poster skal han ha krevd at Tone Damli skal betale ham for det han beskriver som «orgasmeavgiften for særdeles vanskelige sørlendinger».

E-postene skal være sendt til både Tone Damlis private e-postadresse, samt til hennes mangeårige manager David Eriksen som ikke ønsker å kommentere saken.

Saksøkt for en halv milliard

Artist Ina Wroldsen ble i desember 2018 stevnet for retten av den samme mannen som krever penger fra Tone Damli.

I denne stevningen krever han henne for 250 millioner kroner. Men er villig til å frafalle kravet hvis han får møte henne.

Tone Damli og Ina Wroldsen har engasjert advokat John Christian Elden for å håndtere saken på deres vegne.

– Det er leit når det går så langt at vi er nødt til å bruke rettssystemet for å sikre jentenes fred, men med så omfattende krenkelser, var det nødvendig å be om et kontaktforbud, sier John Christian Elden til Her og Nå.

Det har ikke lyktes Her og Nå gjentatte forsøk på å komme i kontakt med mannen.

FØRER SAKEN: Advokat John Christian Elden representerte Tone Damli og Ina Wroldsen i saken mot 50-åringen.
FØRER SAKEN: Advokat John Christian Elden representerte Tone Damli og Ina Wroldsen i saken mot 50-åringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix