Tipsene du må kunne for å bli en populær blogger

Vi tok en prat med Kristin bak Styleconnection.

Publisert

Kristin Gjelsvik (27) bak bloggen Styleconnection er blitt et kjent fjes for de fleste som følger med på blogglisten.

Hun har jenvlig 15.000 lesere daglig, og ligger for øyeblikket på femteplass over de mest leste bloggene i hele landet.

Følgerne hennes er noen av de mest trofaste, og til tross for at bloggere som fotballfrue har mer enn fem ganger så mange lesere enn henne, vant hun prisen «folkets favoritt» under fjorårets blogawards. Leserne hennes stiller opp. De er der.

Spørsmålet mange sitter igjen med er derfor «Hvordan får hun det til, hva er hemmeligheten?». Vi tok en prat med Kristin for å finne ut av nettopp det.

EGEN KOLLEKSJON: T-skjorten Kristin har på seg er fra hennes egen kleskolleksjon.
EGEN KOLLEKSJON: T-skjorten Kristin har på seg er fra hennes egen kleskolleksjon. Foto: Styleconnection

Tar mye tid

Det første Kristin er opptatt av å understreke er at det å blogge tar tid. Masse tid.

- Det har vært mange av venninnene mine som ikke har forstått hvor tidkrevende det er. Det er nok mange som tror at det å leve av å blogge bare er en dans på roser, men det krever mye av hverdagen min, sier hun, før hun legger til:

- Jeg må tross alt være kreativ to ganger om dagen, 365 dager i året. Det krever sitt.

Også det å lese kommentarene til leserne tar tid. Kristin legger stor vekt på å lese absolutt alle kommentarene som blir skrevet, og deretter ta seg tid til å kåre månedens mest engasjerte leser.

Det viser at hun både ser, og setter pris på leserne sine, forklarer hun.

Ærlig kommunikasjon

I tillegg til å kommunisere med leserne sine, er Kristin opptatt av at alle innlegg hun skriver er skrevet med en ærlig og jordnær innstilling.

- Jeg har alltid vært en åpen person, og jeg liker å kunne være åpen til leserne på bloggen også. Jeg tror de setter pris på det, sier hun.

Språket er muntlig. Hun prøver stort sett å skrive omtrent som hun snakker, eller i alle fall så godt det lar seg gjøre.

Det er også viktig å skille seg ut fra mengden. Om du er identisk som alle andre er det jo ingen grunn til å følge deg.

Perfeksjonist

FARGERIK: Kristin har en fargerik og fresh stil.
FARGERIK: Kristin har en fargerik og fresh stil. Foto: Styleconnection

Det å være en hverdagsperfeksjonist er noe Kristin drar med seg når hun oppdaterer bloggen. Hun forteller at det slett ikke er uvanlig at hun bruker 15 minutter på å justere fargekontrastene i et bilde.

- Det er ikke snakk om store forskjeller. Det kan være såpass lite at ingen andre vil se forskjellen, men for meg er det viktig at det føles helt perfekt, forklarer hun.

Bilder er en stor del av hverdagen til en blogger, og det at bildene ser bra ut er veldig viktig. Derfor er Kristin kontinuerlig på jakt etter nye locations til fotograferinger.

Innleggene med dagens antrekk er noen av de som leserne best liker å lese.

- Jeg er veldig opptatt av bakgrunnen på antrekkbildene, så jeg pleier å lete etter locations hver gang jeg er ute på ting. Jeg vil at det skal se riktig ut, uten for mange, eller for få, detaljer i bakgrunnen, sier hun, før hun legger til:

- Det er gjerne det å finne location som tar lengst tid. Derfor kan det være en fordel å finne dem på forhånd, så har du noen i bakhånd til senere.

Fototips

Til tross for at Kristin får mye positive tilbakemeldinger på de fargerike bildene sine, innrømmer hun til Side2 at hun slett ikke har peiling på kamera.

FOTO: Dette er kameraene Kristin bruker når hun tar bilder til bloggen. Foto: Privat
FOTO: Dette er kameraene Kristin bruker når hun tar bilder til bloggen. Foto: Privat

- Jeg bruker to forskjellige kameraer som begge to er veldig lette å håndtere, og samtidig tar veldig gode bilder i autofunksjonen. Da klarer selv jeg å ta freshe bilder, sier hun.

Kameraene Kristin bruker er Canon 100D, og et lite kompaktkamera fra Canon som har noen av de samme egenskapene som et større speilrefleks.

For å redigere bildene bruker hun et gratis redigeringsprogram som er tilgjengelig på nettet, kalt picmonkey. Det er et intuitivt og enkelt system som fungerer fint for de som ikke kan Photoshop.

Til å lage bildekollasjer av klær og inspirasjonsbilder, bruker Kristin en app på ipaden kalt «PicCollage». Med den kan hun lett importere bilder av klesplagg, og dra dem rundt på skjermen som det passer henne.

Etter hun har lagt til tekst og symboler eller andre detaljer, mailer hun bildet til seg selv, og legger det ut på bloggen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!