KJEKKASEN: Skuespiller Zac Efron prøvde seg nylig på Tinder, men fikk ingen match. En ny studie viser at Tinder-brukere er mer negative til eget utseende
KJEKKASEN: Skuespiller Zac Efron prøvde seg nylig på Tinder, men fikk ingen match. En ny studie viser at Tinder-brukere er mer negative til eget utseende Foto: Ntb Scanpix

Tinder-brukere føler seg mindre verd

Og unge menn på Tinder har også lavere selvtillit.

Publisert

(SIDE2): En ny studie fra Universitetet i Texas viser at bruken av sosiale medier kan være ødeleggende for selvtillit og syn på egen kropp.

Både unge kvinner og menn som bruker sjekke-appen Tinder har et mer negativt syn på egen kropp enn de som ikke bruker appen, viser studien.

I alt var 1044 kvinner og 273 menn med. De ble blant annet spurt hva de synes om egen kropp, og flere kvinner var tatt med for å se hvordan kvinner reagerer på å være objekt i en slik sammenheng.

LES også: Dette er de mest populære yrkesgruppene på Tinder

Studien viste derimot at det var flere menn som hadde lavere selvtillit.

TINDER: Til høyre eller venstre?
TINDER: Til høyre eller venstre? Foto: Jonathan Brady (Pa Photos / NTB scanpix)

- Vi fant at både gutter og jenter som aktivt brukte Tinder, følte mer skam over kroppen, sammenlignet med de som ikke brukte appen, uttaler forsker Jessica Strübel ved Texas-universitetet i en pressemelding.

- Resultatet vårt tyder på at menn er minst like negativt påvirket av sosiale medier og får selvtilliten svekket, som kvinner.

LES mer: 9 ting hun tenker før og under Tinder-daten
OG her:  Dette ordet ødelegger Tinder-sjansene dine

Både de kvinnelige og mannlige app-brukerne rapporterte at de fysisk sammenligner seg med andre og er mer bevisste på egen kropp. Forskerne understreker at de ikke vet hva som kom først: Om det er bruken av Tinder som gjør brukernes mer usikre, eller om det er de med et mer usikkert syn på egen kropp som velger å laste ned appen.

- Tinder-brukere sier de føler seg mindre verdt, enn det menn og kvinner som ikke bruker Tinder gjør, sier Jessica Strübel ved University of North Texas

På verdensbasis har 50 millioner personer Tinder-appen. I Norge har en halv million lastet den ned.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.