MAT OG DRIKKE: Uten så duger vi ikke - men er du en sløser eller har du full kontroll på matbudsjettet?
MAT OG DRIKKE: Uten så duger vi ikke - men er du en sløser eller har du full kontroll på matbudsjettet? Foto: (Foto: Colourbox)

TEST DEG SELV: Hvor mye bruker du på mat og drikke i uka?

Er du en impulshandler eller mer fornuftig?

Publisert

(SIDE2):  Side2-blogger Anne Briths innlegg «1000 kroner i uka på mat, hvordan klarer du det?», har skapt debatt. Der skriver hun at hun og hennes barn fremover skal leve på 1000 kroner i uka fremover og hvordan hun skal få det til.

Mange mener det ikke er noe problem - det gjør det selv, mens andre mener det er svært lite.

Men vi er ikke alle like - noen av oss bruker mer penger på mat og drikke i løpet av en uke, noen mindre.

Mat, budsjett og hvor mye mat vi kaster er noe mange er opptatt av for tiden. Det har også ført til at det nå dukker opp utsalgssteder som selger matvarer som har gått ut på «best før»-datoen - og det er blitt en suksess.

LES også: - Denne maten kan du spise etter utløpsdato

Under kan du ta vår lille test for å se hvor du faller inn i kategorien impulshandler/Luksusfelle-offer eller om du er den fornuftige/sparsommelige.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));