Foto: NRK

Sophie Elise på Torp: - Å skylde på meg, blir for enkelt

Sophie Elise var gjest i «Torp» på NRK.

Publisert

(SIDE2): Side2-bloggeren Sophie Elise Isachsen (21) var tirsdag kveld gjest hos «Torp» på NRK. Der ble bloggeren intervjuet av Ole Torp, både om trusler, det å være et forbilde og kosmetiske inngrep hun har fått utført, puppestuntet på Vixen Awards -  i tillegg til temaer hun har blogget om og skapt debatt rundt.

Isachsen har blogget siden hun var 16 år, og har i løpet av årene bygget seg opp til å bli Norges største blogger.

Trusler

Det medfører mye oppmerksomhet, også av negativ art, fortalte hun programlederen.

- Truslene begynte i stor grad da jeg begynte å engasjere meg i samfunnsspørsmål, som flyktningkrisen. Da fikk jeg mye kommentarer, fordi folk har så sterke meninger om det, fortalte hun,  men la til at hun er blitt vant til det og ikke blir såret lenger.

- Nei, men de ekleste er de seksuelt trakasserende. Jeg synes det er fæle holdninger for voksne å ha, men jeg tar meg ikke nær av det.

Hun har tidligere vært med i nettserien «Haterne», der hun konfronterte en mann som i lang tid hadde oppsøkt og sendt henne meldinger. Hun har også skrevet om temaet på bloggen.

TORP: Ole Torp i NRK.
TORP: Ole Torp i NRK. Foto: (NRK)

Ikke et forbilde

Bloggen startet Isachsen med som 16-åring, og den har gradvis utviklet seg, både utseendemessig i form av bilder og video, men også i innhold og struktur.

Ole Torp ville også vite hvilke tanker hun gjør seg om at hun skriver om kropp. Om hvordan dette kan påvirke unge jenter, og at hun slik sett er et forbilde.

- Jeg føler mer at folk vil bli inspirert. Jeg ser ikke på meg selv som et forbilde. Jeg er bevisst på det, men jeg tror ikke man skal gjøre leserne mine dummere. De finner inspirasjon på bloggen, men ingen har sagt til meg at de har blitt inspirert til å bli tynnere eller ligne på meg. Det har heller gått i at de har turt å si i fra, uttrykke meningene sine. Det er det jeg har hørt fra mine lesere, sa Sophie Elise, som mener at «forbilde» er et for voldsomt ord.

LES også: - Skal Sophie Elises dukkeideal renvaskes bare fordi hun kan snakke?

SPELLEMANN 2015: Sophie Elise på rød løper.
SPELLEMANN 2015: Sophie Elise på rød løper. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Feil å skylde på meg

Torp fortsatte på forbilde-tråden, og tok opp debattene som har gått rundt anoreksi og at enkelte unge ikke vil dusje med medelever etter gymmen. Han lurte på om hun føler et ansvar.

- Jeg synes det er feil vei å peke på meg. Hadde jeg lagt ned bloggen, hadde det ikke blitt noe bedre. Jeg er imidlertid også nysgjerrig på hva man mener – er det hva jeg skriver eller hvordan jeg ser ut?

«Kanskje begge deler», svarte Torp, hvorpå Isachsen svarte at hun ikke kunne slutte å se ut som seg selv.

- Jeg kan jo ikke slutte å se ut som meg, og jeg vil ikke slutte å skrive. Å skylde på henne, «vi skylder på Sophie Elise», det blir en for enkel løsning.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!