View this post on Instagram

Det jeg skal skrive nå kommer til å bli tøft. Kjærligheten jeg har følt på det siste døgnet har vært enorm, men hatet nesten enda større. Utelukkende fordi jeg valgte å bruke en mann med en mørkere hudfarge enn meg i musikkvideoen. Jeg personlig er vokst opp i nord-norge. Foreldrene mine er hvite, jeg er vokst opp med kun hvite mennesker rundt meg, rasisme har ikke eksistert i min hverdag og naiv som jeg har vært trodde jeg ikke menneskesyn basert på rase enda eksistere. Visst, vi har ekstremister som baserer menneskeverd på religion som er ille nok i seg selv, men hudfarge? jeg er takk gud vokst opp med gode moraler hvor jeg ser mennesker for nettopp hva de er - mennesker. Det var også slik jeg tenkte da jeg valgte en mannlig motspiller til musikkvideoen min. Jeg ville ha en som kunne skuespill, som hadde erfaring med dans og kunne gjøre løft med meg. Og ikke minst en som er tøff nok til å kaste seg ut på et prosjekt som dette. Jeg kunne ikke vært mer glad for mannen valget falt på. Det er ikke et valg jeg føler jeg må forsvare på noen som helst slags måte, og det gjør vondt å i det hele tatt skrive disse ordene. Men sjekker man kommentarfeltet på musikkvideoen er det et helvete fra en annen verden. Jeg ble sittende våken i hele natt med et enormt sjokk, og ikke minst en skyldfølelse som har "skapt" en arena hvor slikt hat får se dagens lys. Jeg fikk melding fra min beste venninne @fetishamlynn midt på natten som sa hun gråt, og stilte spørsmålstegn ved hvordan noen kan se ned på henne, fordi hun også har annen hudfarge enn meg. "Hvorfor er jeg mindre verdt?" spurte hun. Det at et så fantastisk menneske i det hele tatt må stille spørsmål ved sin egen verdi på grunn av et kommentarfelt som beviser i sin høyeste grad at rasisme eksisterer er kvalmt. Det er forkastelig at noen hvite mennesker skal komme med unnskyldninger som "men DE kaller jo oss for hvite, så da kan vi kalle dem ting tilbake", for det første - hvem er DE? Jeg har aldri i mitt liv blitt kalt hvit i en nedsettende tone. For det andre, kaller du noen for "jævla hviting", så sparker du oppover. Jeg har mer å si, men Instagram har grenser på tekst, så les overste kommentar 👇🏼

A post shared by Sophie Elise (@sophieelise) on

Sophie Elise om hetsen på YouTube: «Det jeg skal skrive nå kommer til å bli tøft»

Bloggeren slår tilbake mot hetsen på YouTube.

Publisert

Forrige uke slapp en av Norges største bloggere, Sophie Elise Isachsen, ny singel, «All Your Friends». Låta gikk rett inn på #3 på Spotifys toppliste da den ble sluppet på fredag.

Les også: Sophie Elise har sluppet ny singel

Søndag lanserte Sophie Elise musikkvideo til All Your Friends. Videoen er spilt inn i Lofoten, og regissert av Christian F. Schüssler.

- Denne musikkvideoen ble plutselig veldig mye større enn meg, men den ble plutselig også veldig viktig. Den viser, i form av et forkastelig kommentarfelt, hvilke utfordringer vi står ovenfor i dag.
- Denne musikkvideoen ble plutselig veldig mye større enn meg, men den ble plutselig også veldig viktig. Den viser, i form av et forkastelig kommentarfelt, hvilke utfordringer vi står ovenfor i dag. Foto: Ida Bjørvik

På YouTube har imidlertid bloggeren mottatt en rekke negative kommentarer, og også opplevd rasisme, fordi hun har valgt å bruke en mann med mørkere hudfarge enn seg selv, som hun selv skriver. Både Sophie Elise og hennes motspiller har fått rasistiske kommentarer, og ord som blant annet «apekatt», «ludder», «ekkelt» og «hore» blir brukt.

Sophie Elise slår tilbake mot kommentarene i et innlegg på Facebook mandag, og påpeker at hun er sjokkert over tilbakemeldingene:

«Sjekker man kommentarfeltet på musikkvideoen er det et helvete fra en annen verden. Jeg ble sittende våken i hele natt med et enormt sjokk, og ikke minst en skyldfølelse som har «skapt» en arena hvor slikt hat får se dagens lys,» skriver hun blant annet.

Rasisme i kommentarfeltet

På videonettsiden har folk skrevet alt fra drapstrusler, rasistiske utsagn, til kritikk rundt låta.

Det har imidlertid også kommet inn støtteerklæringer og noen slår kraftig tilbake mot de verste hetserne:

«At folk faen ikke vokser opp. Altså ærlig talt. Vi er faen meg i 2017 og vi er her for å akseptere hverandre. Jeg kjenner at jeg blir så provosert av alle disse hat kommentarene fordi jeg blir så flau ovenfor deres vegne», skrives det blant annet.

Les også: Sophie Elise spiller inn TV-serie med NRK

Også den kjente bloggeren og Youtuberen Kong Halvor reagerer:

«Selvsagt er Sophie Elises ivrigste fans først på banen - rasistiske tapere som deler ting de egentlig synes er kult, i svette runkegrupper på Facebook hvor det kun henger tapere som aldri har opplevd å bli elsket.»

Her kan du lese hele innlegget til Sophie Elise:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!