Foto: (Sophie Elise Blogg)

Sophie Elise hetses etter blogginnlegg

- Jeg forstår ikke at dette gir noen rett til å henge meg ut som person, gå på utseendet mitt og komme med trusler mot meg.

Publisert

(SIDE2): Blogger Sophie Elise Isachesen har blitt hetset på det groveste, etter hun lørdag 31. oktober publiserte et blogginnlegg om sitt møte med en livløs person på gata.

I innlegget gir bloggeren inntrykk av at hun heller stopper og tar en selfie enn å hjelpe mannen som ligger på bakken. Isachsen beklager blant annet sitt «trøtte» utseende. Innlegget gikk som en farsott på sosiale medier og kritikken haglet mot 20-åringen. Mange fant innlegget så provoserende og sendte støtende meldinger til Isachsen, at hun til slutt så seg nødt til å avsløre at det hele var en del av en kampanje kjøpt og betalt av Norsk Folkehjelp. Målet var å øke fokus på førstehjelp og kurs organisasjonen selger, og kampanjen skulle være over et par dager.

Hets

Til VG sier Isachsen at hun ikke var forberedt på den massive oppmerksomheten. Spesielt ikke alle de negative tilbakemeldingene.

- Jeg hadde ikke trodd at det skulle få så mye oppmerksomhet. Jeg syns egentlig oppmerksomheten er bra for det er en viktig sak, forteller bloggeren til avisen.

- Jeg forstår ikke at dette gir noen rett til å henge meg ut som person, gå på utseendet mitt og komme med trusler mot meg, legger hun til.

Blant truslene Isachsen har fått skal hun ha fått beskjed om at «håper du får hjertestans, da skal jeg ikke hjelpe deg», skriver VG.

Sophie Elise skal ha fått 30.000 kroner for innlegget. Det ble skrevet i samarbeid med Norsk Folkehjelp.

Flere blogger

Også blogger Casa Kaos skulle være med på kampanjen ,som egentlig skulle vare over en lengre periode. Hun har selv skrevet et innlegg om dette på bloggen sin.

Her forteller mammabloggeren om da da hun og Sophie Elise deltok på et førstehjelpskurs i regi av Norsk Folkehjelp.

Foto: (Casa Kaos blogg)

Her forklarer Casa Kaos at Norsk Folkehjelp er en non-profit organisasjon som har et viktig budskap som fortjener mer oppmerksomhet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!