Foto: annebrith.blogg.no

Skrev om 17 år yngre mann: - Utrolig overrasket over responsen

- 41 år og forelsket i en 24-åring? Anne Brith satte fyr på debatten om aldersforskjell og forhold.

Publisert

(SIDE2:) Mandag ble det kjent at Anne Brith Davidsen er en av de nye deltakerne i «Bloggerne». Samtidig toppet Side2-bloggeren blogglistene i lesning med innlegget «41 år og forelsket i en 24-åring».

Innlegget fikk nesten utelukkende positive tilbakemeldinger, og det er åpenbart at temaet eldre kvinne-yngre menn engasjerer stort. Samtidig er det ofte forsket på at aldersforskjellen andre veien er en fordel.

LES OGSÅ:Derfor vil yngre menn ha eldre kvinner

Som fraskilt, singel forretningskvinne og firebarnsmor har datingsider blitt et sted å søke etter en potensiell ny partner for Anne Brith.

SE VIDEO:

Screen9v2

«Så plutselig en dag treffer du en som du kanskje tror er 35 år. Du glemmer helt å spørre hvor gammel han er og flørten utvikler seg til å vare. Hver dag litt mer, helt til du plutselig finner ut at du er forelsket.

Så finner du ut at han bare er 24 år.

Hva da?« skriver hun.

Leserne hadde svaret klart: Kjør på.

LES OGSÅ:- Det er et biologisk argument for å være en «cougar»

Valgte bort 24-åringen

- Jeg synes det er gøy å ta opp slike temaer på bloggen når jeg møter disse situasjonene i egen hverdag. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, jeg ble positivt overrasket over responsen. Samtidig synes jeg det er bra for de som er i den situasjonen. Jeg har jo tatt et valg.

For Anne Brith Davidsen var det nemlig ikke helt aktuelt å date 24-åringen.

- Personlig er 17 års aldersforskjell for mye for meg. Den kampen orker jeg ikke ta. Samtidig har jeg aldri vært en person som har sett begrensninger i livet, uansett hva jeg har gjort. Jeg har barn med en nederlandsk mann, så nasjonalitet, samfunnslag eller alder har aldri spilt noen rolle for meg. Men jeg skjønner at det kan spille en rolle i omverdenen, sier hun.

- Seksuelt spill

Marthine Spinnangr er en av to daglige ledere i matchmakingbyrået L’Ardour. Byrået er litt for dem som er lei av å sprette rundt på diverse datingsider, og heller ønsker en mer seriøs, personlig hjelp til å finne en livsledsager.

- Vår erfaring er at det ikke er så mange yngre menn som ønsker eldre damer. Men vi jobber også med dem som seriøst ønsker et forhold. Menn i begynnelsen av tyveårene er ofte i en eksperimentell fase. De synes ofte det å date eldre kvinner er spennende og ofte er det et seksuelt spill inne i bildet, sier Spinnangr til Side2.

Foto: Guro Holmene (NABilder)

Erfaringen i hennes hverdag er at det finnes en del kvinner som ønsker seg en yngre mann, men at menn generelt også ønsker seg en yngre partner.

Anbefaler ikke for stor aldersforskjell

- Vi anbefaler pluss, minus fem år. Samtidig er vi i et marked der du lett kan finne en satt 30-åring og en veldig aktiv 50-åring, sier Spinnangr.

Anne Brith sier at for henne var 17 år for mye, men at leserne var mer positive.

De aller fleste som la igjen en melding har ment at kjærlighet er ment for to personer og det er også de to som skal bestemme om aldersforskjellen er for stor eller ei, skriver hun.

Selv er hun mer opptatt av å finne en person som kan passe inn i hennes egen hverdag.

- I den rollen jeg har som blogger så har jeg ikke lyst til at forholdet mitt skal være fokus. Men jeg tror at mange som leser bloggen min er på samme alder som meg, og at de i løpet av livet har stått i en slik situasjon en gang, sier Anne Brith Davidsen.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!