Aktuelt

«Skam»-Josefine kaster klærne i kondomkampanje

Nordmenn gidder fortsatt ikke å bruke gummi.

Publisert Oppdatert

«Skam»- Josefine kaster klærne i kondomkampanjen #dearcondom. Josefine Frida Pettersen (22) bidrar sammen med en rekke andre skandinavise kjendiser, skriver RFSU i en pressemelding.

Kliner til i blomstereng: Josefine og Sanny.
Kliner til i blomstereng: Josefine og Sanny. Foto: RFSU

Kampanjen ledsages av en kul kortfilm (se øverst i saken) som retter fokus på friheten og gleden ved kondombruk. Nyt sexen, i steden for å være nervøs for både kjønnsykdommer og graviditet. Filmen viser blant annet hete omfavnelser mellom «SKAM»-Josefine og den svenske thaibokseren Sanny Dahlbeck (27) i en eng.

Flere bør bruke kondom: RFSU har hentet inn både skuespillere og sportsutøvere til å fronte kampanjen.
Flere bør bruke kondom: RFSU har hentet inn både skuespillere og sportsutøvere til å fronte kampanjen. Foto: RFSU

Den danske kroppsaktivisten Twerk Queen Louise (30) slår seg løs på dansegulvet, den svenske fotografen og kunstneren Arvida Byström (26) har gruppesex, mens artist Peg Parnevik (23) skrever på festivalscenen.

6 av 10 nordmenn bruker ikke kondom når de har sex med ny partner, og Norge kommer dårligst ut i Skandinavia når det gjelder kondombruk.

Vi ligger på sisteplass, selv om det ikke er store forskjeller mellom landene, men det er labre tall, og mange kunne unngått både klamydia, kjønnsvorter og hpv-smitte hvis de hadde hatt med seg en bestevenn når det åpnes ild.

Den vennen kan gjerne hete «Profil», «Näkken» eller «Thin», og det finnes kondomer for alle penisstørrelser, så det finnes i grunnen ingen unnskyldning.

– For å påvirke at kondomet kommer på oftere, har vi laget en kampanje med ærlig og direkte tale, samtidig som vi tør sette kondomet inn i den sexy sammenhengen den faktisk tilhører. Det skal bli veldig interessant å se hvordan initiativet blir mottatt, sier Lise Berlioz i RFSU Norge.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!