Foto: Bjørn Inge Rødfoss (Romerikes Blad)

Sessa (16) merket for livet

Sessa Hansen (16) har blitt mobbet i 11 år. Så sent som for tre uker siden ble hun kalt misfoster – på grunn av fødselsmerket på kinnet.

Publisert

16-åringen kunne like gjerne hatt et lavkastemerke i panna.

– Jeg har blitt mobbet siden jeg gikk i førsteklasse på barneskolen, sier Sessa til Romerikes Blad.

16-åringen fra Eidsvoll er blid, positiv og veltalende. Men Sessa Hansen bærer på et mareritt. Mobbingen har satt sitt preg på livet hennes. Selv om hun gjør alt for å leve det normale livet hun fortjener, dukker det stadig opp nye hendelser. Av mobbing. Stygge kommentarer. Blikk.

Misfoster

– Det er vanskelig, for jeg får ikke gjort noe med det. Som mange andre har jeg bare et fødselsmerke. Forskjellen er bare at mitt er mer synlig enn hos de fleste andre, sier hun.

Det startet allerede på barneskolen. Sessa begynte å få kommentarer. Der og da forsto hun ikke at det var mobbing. Det skjønte hun da hun ble eldre.

«Har du ikke vasket deg?»

– Folk har hele tiden lurt på hva jeg hadde i ansiktet. Det har jeg alltid svart enkelt og greit på. Men fødselsmerket er ofte blitt omtalt på en negativ måte. Jeg har fått spørsmål om jeg ikke har vasket meg eller om det er maling. Senest for tre uker siden var det noen som sa jeg var helt misfoster. Det er blitt mer og mer leit med årene, sier Sessa, som begynte på Eidsvoll videregående skole for tre uker siden. Sessa har ikke tenkt til å la mobberne holde på. På bloggen sin har hun flere ganger skrevet om fødselsmerket og den vonde mobbingen.

Foto: Privat

«Det er greit når folk spør meg hva det er. Om det er et fødselsmerke. Ikke om jeg har maling, møkk og dritt i ansiktet», skriver hun i det sist publiserte blogginnlegget.

Vil bli modell

– Jeg har flere ganger forsøkt å gjøre noe med fødselsmerket, for eksempel ved hjelp av sminke. Da vi oppsøkte noen eksperter fikk vi beskjed om at pigmentene er for mørke, og at det er omtrent umulig å få dekket det til. Jeg begynte også med laserbehandlinger på barneskolen, men ingen var sterke nok til å ta det. På sikt kan det bli aktuelt å forsøke å få tatt avansert behandling i USA, men det er en viss risiko for at den ikke blir vellykket, sier Sessa.

Da hun gikk på ungdomsskolen ble moren Wenche Berit Leonsen på et tidspunkt kontaktet av det lokale politiet.

– De hadde blitt gjort oppmerksomme på at det hadde foregått en del netthets mot meg fra flere i forbindelse med fødselsmerket mitt. Da jeg reiste meg opp i klasserommet og fortalte dette, ble det raskt mindre mobbing på skolen. Det var tydelig at det sank inn, sier hun.

Foto: Bjørn Inge Rødfoss (Romerikes Blad)

– Vi ser at mobbingen har gått inn på Sessa, og det er klart vi synes synd på henne. Hun fortjener ikke dette. Vi gjør alt vi kan for å støtte henne, sier mamma Wenche Berit.

Sessa Hansen lar seg ikke knekke av mobbingen. Hun er også opptatt av å forhindre mobbing av andre.

– Mange andre blir mobbet for mindre synlige ting, og de har det minst like ille. Det er viktig å sette søkelys på deres situasjon også, sier hun, og drømmer om å bli modell.

– Verden er ikke bare det A4-arket som blir skapt. Hittil har jeg ikke turt å søke noen steder. Jeg er redd for hva de skal si når de ser fødselsmerket mitt. Men drømmen beholder jeg. En vakker dag kan det skje, sier hun.

Les flere saker hos RB.no

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.