UTE AV SALG: Sephora skroter paletten til YouTuber og instagrammer Olivia Jade etter den såkalte universitetsskandalen, der blant annet Jades mor er tiltalt.
UTE AV SALG: Sephora skroter paletten til YouTuber og instagrammer Olivia Jade etter den såkalte universitetsskandalen, der blant annet Jades mor er tiltalt. Foto: Gabriel Olsen / Contributor / Getty Images

Aktuelt

Sephora skroter samarbeidet med Olivia Jade etter universitetsskandalen i USA

Paletten er allerede borte fra sminkegigantens nettbutikk.

Publisert Oppdatert

De siste dagene har den såkalte «universitetsskandalen» rystet USA. 50 personer er tiltalt i saken, hvor rike foreldre har benyttet seg av bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter.

YouTuber og instagrammer Olivia Jade Giannulli (19) er datteren til skuespiller Lori Loughlin og designer Mossimo Giannulli, to av de tiltalte i saken.

I etterforskningen av det som betegnes som den største svindelssaken i opptak til høyere utdanning i USA noensinne, har det kommet frem at Olivia Jades foreldre skal ha betalt 500.000 dollar (fire millioner norske kroner) for å få det til å se ut som at begge døtrene deres var roere, for igjen å garantere dem plass på prestisjetunge University of Southern California.

Med umiddelbar virkning

Olivia Jades kontoer i sosiale medier har vært attraktive flater for annonsørene, men nå melder makeupgiganten Sephora at de avslutter det kommersielle samarbeidet med henne.

I en mail til Refinery29 skriver selskapet:

«Etter nøye overveielser av den siste utviklingen, har vi kommet frem til avgjørelsen om å avslutte Sephora Collection-samarbeidet med Olivia Jade med umiddelbar virkning.»

Olivia Jade har ikke kommentert saken selv ennå.

BORTE FRA SORTIMENTET: Olivia Jade promoterer her highlighter-paletten som nå er borte fra Sephoras sortiment.
BORTE FRA SORTIMENTET: Olivia Jade promoterer her highlighter-paletten som nå er borte fra Sephoras sortiment. Foto: YouTube

I desember 2018 lanserte Sephora en highlighter-palett i samarbeid med Olivia Jade, som hun blant annet promoterte på YouTube-kanalen sin. Den er allerede fjernet fra sminkemerkets nettbutikk.

Reaksjoner i sosiale medier

Olivia Jade er langt fra noen roer, men er imidlertid en stor profil i sosiale medier. Hun har mer enn 1,9 millioner abonnenter på YouTube og 1,3 millioner følgere på Instagram.

Mange har reagert på at Sephora ikke stoppet salget av produktene med én gang skandalen ble kjent, og har tatt til sosiale medier for å uttrykke sin frustrasjon:

Mange begynte også å legge igjen én stjerners-anmeldelser på paletten på Sephoras nettsider.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!