Foto: Colourbox/Illustrasjon

Så lenge varer et samleie i gjennomsnitt

Varierer fra 33 sekunder til 44 minutter.

Publisert

(SIDE2): Dette temaet har vi skrevet om før. For selv om det ikke finnes noe fasitsvar på hvor lenge eller ofte man bør ha sex, så har nok mange par lurt på om de ligger over eller under gjennomsnittet.

LES OGSÅ: 9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte

Fra 33 sekunder til 44 minutter

Forsker og psykolog Brendan Zietsch ved Universitetet i Queensland i Australia har studert forskning i håp om å kunne besvare spørsmålet. Det skriver han selv om i en artikkel på The Conversation.

Den beste studien som finnes er fra 2005, der 500 par fra Nederland, Storbritannia, Spania, Tyrkia og USA deltok.

Over en periode på fire uker tok parene en stoppeklokke med seg inn på soverommet, og tok tiden på seg selv når de hadde sex - fra penetrering til utløsning.

Det viste seg at det er veldig forskjellig fra par til par hvor lenge man har sex. Noen hadde sex i 33 sekunder, mens andre holdt på i hele 44 minutter!

Gjennomsnittet landet likevel på 5,4 minutter, noe som er helt i tråd med studien vi tidligere har omtalt.

Eldre = kjappere

Forskerne noterte seg også at det å bruke kondom ikke så ut til å ha noen som helst påvirkning på lengden av samleiet.

I tillegg viste studien at tyrkiske par brukte mindre tid enn parene fra de andre landene. I snitt hadde tyrkerne 3,7 minutter kortere samleie sammenlignet med de andre parene.

Og kanskje mest overraskende: Dess eldre parene var, dess kjappere var de i senga.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ:Dette er alderen vi har best sex