SKILLER SEG: Prinsesse Märtha og Ari Behn har gått fra hverandre etter 14 års ekteskap.
SKILLER SEG: Prinsesse Märtha og Ari Behn har gått fra hverandre etter 14 års ekteskap. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Prinsesse Märtha Louise om skilsmissen: - Det er både vondt og vanskelig

For første gang snakker prinsesse Märtha Louise om bruddet med Ari Behn.

Publisert

(SIDE2): 05. august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) skilles.

Nå snakker prinsessen ut om bruddet for første gang i et videoklipp publisert på Soulspring.no, også kjent som «Engleskolen».

Samlivsbrudd

Videoen varer i 1 time og 8 minutter, og beskrives som et «gratis-webinar».  I begynnelsen av klippet snakker Märtha Louise og jobbpartneren partneren Elisabeth Nordeng om sommerferien og hvordan det er å være tilbake i hverdagsrutinene.

13 minutter ut i klippet snakker prinsessen om ulike overganger, og at livet består av oppturer og nedturer.

- Og jeg tror vi må adressere den store elefanten i rommet, fortsetter prinsesse Märtha Louise samtidig som nåde hun og Elisabeth begynner å smile.

- For det er jo nå sånn at jeg har den posisjonen jeg har i Norge som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt, enten om de er positive eller mindre positive. Og nå har jeg opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte vondt og vanskelig, og alle de tingene som hører med selvfølgelig, forteller prinsessen.

Viktige verktøy

- Derfor er jeg så utrolig takknemlig for at jeg har disse verktøyene som jeg har lært meg gjennom livet og er så heldig å få dele med de som trenger det og de som har lyst på dem, sier prinsesse Märtha Louise som legger til at hun ikke kunne ha sittet der nå uten verktøyene som brukes i Soulspring sine program. 

ENGLESKOLE: I 2007 startet prinsesse Märtha Louise (t.h.) og Elisabeth Samnøy Astarte Education som nå heter Soulspring. 
ENGLESKOLE: I 2007 startet prinsesse Märtha Louise (t.h.) og Elisabeth Samnøy Astarte Education som nå heter Soulspring.  Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Det blir mye ærligere, du får tak i hva den egentlige essensen under de følelsene du er i handler om mye fortere, og du kan gi slipp på dem og komme videre.

- Mer til stede

Videre forklarer prinsessen at hun nå klarer å ta mer avstand fra andres meninger og følelser.

- Før kunne jeg sitte i en sånn prosess som var vond og vanskelig kjempelenge, og jeg sier ikke at jeg er ferdig med denne prosessen i det hele tatt, men det at jeg kan være til stede hos meg selv og kan være her, så er det absolutt fordi de verktøyene hjelper meg.

Startet «Engleskolen» i 2007

Prinsesse Märtha ga avkall på sin kongelige tittel, Hennes Kongelige Høyhet, i 2002. Samme år startet hun sin egen kommersielle bedrift, og ga ut kjærlighetsboken «Fra hjerte til hjerte» med Ari.

I 2007 startet Märtha Louise og Elisabeth Samnøy «Engleskolen», Astarte Education. Astarte har senere endret navn til Soulspring og tilbyr kurs innen spritiualitet, meditasjon, healing og reading.

Märtha Louise fikk mye oppmerksomhet da hun sto frem som synsk og sa hun kunne kommunisere med de døde og se engler.

LES OGSÅ: Caterina brøt med Engleskolen: - Det er noe forbanna bullshit

Ari har samtidig jobbet som forfatter, og ga ut debutboken «Trist som faen» i 1999. Siden har han gitt ut yttterligere to novellesamlinger, «Talent for lykke» og «Tiger i hagen».

Märtha Louise og Ari Behn har tre barn sammen, Maut Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7). Ari Behn har foreløpig ikke kommentert bruddet med prinsessen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!