ISABEL RAAD har flere ganger opplevd at ukjente folk sier grusomme ting til henne, både på telefonen, i kommentarfeltet på bloggen og ute på byen.
ISABEL RAAD har flere ganger opplevd at ukjente folk sier grusomme ting til henne, både på telefonen, i kommentarfeltet på bloggen og ute på byen. Foto: (sraad.blogg.no)

Paradise-Isabel trakassert: - Det er ikke normalt å oppføre seg sånn!

Den tidligere realitydeltakeren ber folk som opplever det samme om å ta hendelsene alvorlig.

Publisert

(SIDE2): Isabel Raad (21) var med i fjorårets sesong av Paradise Hotel og har siden den gang blitt en svært populær blogger.

Søndag skrev Isabel et innlegg på bloggen sin med tittelen «En idiot fra fortiden».

«Han her har jeg altså ikke snakket med på kanskje 1,5 år? Og vi har aldri hatt noe spesielt godt forhold til hverandre heller. Det han ringte og lurte på var om jeg hadde et ledig rom til han og hans gravide kjæreste da de skulle reise til Oslo?! Altså... Er det mulig», forteller 21-åringen på bloggen. 

«Sist han skrev til meg var i oktober da han lurte på om det hadde klikket for meg. For jeg var jo sååå jævlig flau og latterlig på mine mystories på snapchat. Jeg vil spy av slike folk, helt seriøst. Hvordan får sånne mennesker seg til å helt ærlig spørre når de har vært oppriktig kvalme mot en tidligere? Jeg forstår meg aldri på slik».

ISABEL RAAD sier hun blir flau over hva folk kan finne på å si til henne.
ISABEL RAAD sier hun blir flau over hva folk kan finne på å si til henne. Foto: (sraad.blogg.no)

I blogginnlegget omtaler bloggeren den plagsomme mannen med aliaset «Jarle».

- Tydelig at han trakasserer meg

Til Side2 forteller Isabel at «Jarle» er en bekjent som har tatt kontakt flere ganger.

- Jeg kjenner han ikke noe godt. Han er helt klart oppmerksomhetssyk. For litt siden ringte han meg og lurte på om han kunne bo hos meg da han skulle til Oslo?!

Den tidligere Paradise-deltakeren forklarer at «Jarle» har tatt kontakt flere ganger.

- I oktober skrev han en tekstmelding der han lurte på om det hadde klikket for meg. Han har sagt ting som «du ser jævlig ut» og «hvorfor er du så høy på deg selv?»

Vil du kalle han en stalker?
- Hmmm, nei, kanskje ikke en stalker, men det er jo tydelig at han trakasserer meg.

Provoserer?

«Tror dere ikke denne såkalte Jarle ringte igjen igår? Med fliring av en jente i bakgrunnen, som mest sannsynlig var hans gravide kjæreste. Tenk det, et par som venter barn og skal oppforstre dette barnet, er noen desperate mobbere? Stakkars. Stakkars, stakkars, stakkars. At det er mulig» skriver Isabel i et nyere innlegg på bloggen.

KJÆRESTER: Isabel er i dag sammen med Pierre som også var med på fjorårets Paradise Hotel. De to er for tiden på ferie på Lanzarote. 
KJÆRESTER: Isabel er i dag sammen med Pierre som også var med på fjorårets Paradise Hotel. De to er for tiden på ferie på Lanzarote.  Foto: (Instagram / Isabel Raad)

- Jeg synes faktisk synd på folk som har et slikt behov for å plage en annen person, sier bloggeren til Side2.

Isabel forklarer at hun også har opplevd at flere skriver trakasserende kommentarer på bloggen.

- Det er noen kommentarer som er styggere enn andre som alltid blir skrevet med samme navn. Og på byen er folk gjerne litt ekstra tøffe i kjeften, og det kan være ubehagelig, sier hun.

- Jeg har nok en provoserende blogg og jeg liker å provosere, men hvis du ikke liker en person, hvorfor gå inn på bloggen, kommentere og i det hele tatt bry seg?

- Ikke normalt å oppføre seg sånn

Dette er ikke første gangen Isabel opplever hets.

I mai i fjor fikk hun blant annet en melding i innboksen på Facebook der en mann skrev følgende til Paradise-deltakerne Isabel og Martine: «Ta selvmord. Ta selvmord begge to, du og i hvert fall hun blonde. Jeg skammer meg over at det finnes sånne mennesker i verden».

Den gang sa den tidligere realitydeltakeren at hun vurderte å anmelde episoden og at sånne type mennesker bør bli satt på plass, og skjønne hvor alvorlig det er å skrive slike meldinger.

Når det gjelder «Jarle» kan Isabel fortelle at hun nå har blokkert nummeret hans og 21-åringen understreker at man skal ta slike hendelser alvorlig.

- Ta det seriøst før det blir for drøyt. Det er ikke normalt å oppføre seg sånn!

- Tror du det er flere kvinner enn menn som opplever å bli trakassert?

- Ja, helt klart. Når jenter for eksempel har vært med på Paradise Hotel så blir de sett ned på, mens gutta blir omtalt som «Kongen av Norge». Så er det også folk som kommenterer at man kanskje har for lite klær på seg, sminker seg for mye og så videre, men hallo, vi lever i 2016, sier Isabel.

Stalket Sophie Elise

I høst skrev vi om toppbloggeren Sophie Elise som fortalte at hun fikk opptil 40 mail om dagen fra en fremmed mann.

«Han leser alt om meg på internett og ser absolutt alt jeg gjør på tv, noen ganger handler mailene hans om det, noen ganger handler mailene om hva han gjør og andre ganger handler det om meg og han, og vårt liv "sammen". Vi har jo aldri møttes før, men han innbiller seg altså dette og han tror vi er sammen og har et langdistanseforhold fordi jeg er (i følge ham) en så støttende kjæreste» skrev hun på bloggen sin.

Hun forteller at hun flere ganger har forsøkt å blokkere mailen hans, men at han da har skriftet mailadresse og fortsatt å sende mailer.

Sophie Elise skrev i blogginnlegget at politiet har sagt til henne at hun ikke kan anmelde noe hun ikke oppfatter som farlig.

- Neivel, hva skal man da gjøre om noen er grusomt irriterende? spurte hun på bloggen.

LES OGSÅ: Denne modellen driter ut menn som fortjener å drites ut

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!