Foto: Illustrasjonsbilde (Colourbox)

Ny forskning: Kvinner har mer kjærlighetssorg enn menn

Men mange menn kommer aldri helt over bruddet.

Publisert

(SIDE2): Et samlivsbrudd er vondt for begge parter, men en ny studie konkluderer med at kvinner føler mer smerte enn menn etter bruddet.

Til gjengjeld greier kvinner i større grad å komme helt over bruddet, mens menn ofte bare går videre, uten å ha kommet fullstendig over det.

LES OGSÅ:Dette er toppløgnene menn og kvinner forteller

Kvinner investerer langt mer i et forhold

Forskere ved Universitetet i Binghamton ba 5.705 menn og kvinner fra 96 forskjellige land om å rapportere hvordan de opplevde sine samlivsbrudd. De fikk beskjed om å rapportere følelsesmessig og fysisk smerte på en skala fra null til ti, skriver Forskning.no.

Kvinnene rapporterte om et høyere smertenivå etter et brudd enn det mennene gjorde. Mens kvinnene i gjennomsnitt oppga 6,84 i følelsesmessig smerte, lå mennene på 6,58. Når det kom til fysiske smerter oppga kvinnene i snitt 4,2, mens mennene rapporterte om smerter på 3,75.

Forskerne mener det hele har en biologisk forklaring.

- Helt enkelt, kvinner har utviklet seg til å investere langt mer i et forhold enn det menn gjør. En liten romantisk flørt kan føre til et ni måneder langt svangerskap, mens mannen har «forlatt åstedet» kun få minutter etterpå, sier Craig Morris, førsteamanuensis ved Universitetet i Binghamton.

Mannen må konkurrere på nytt

Fordi kvinner investerer så mye i forholdet, er de også veldig selektive når de velger partnere. Når forholdet da går i vasken, vil kvinnen ofte være den som umiddelbart blir mest såret.

For mannen, som er vant til å konkurrere om oppmerksomhet fra kvinner, så vil kanskje ikke samlivsbruddet oppleves like grusomt helt i starten. Men så snart det synker inn vil mange menn føle det som et større tap.

- Det er sannsynlig at mannen vil føle på et stort tap i en veldig lang periode, så snart det synker inn at han må «begynne å konkurrere» helt på nytt for å erstatte det han har mistet. Eller enda verre, når han innser at det han mistet er uerstattelig, mener Morris.

LES OGSÅ: Dette synes egentlig menn om kvinners kroppshår

Vil du lese flere samlivssaker? Lik Side2 på Facebook!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!