Foto: NRK

Norsk sugardating-nettsted øker kraftig etter NRK-program

NRK-programmet «Innafor» satte søkelyset på sugardating. Det kan ha virket mot sin hensikt.

Publisert

NRK-serien «Innafor» har fått mye skryt for sin undersøkende journalistikk der programleder Emma Clare har oppsøkt en intimkirurg og et sugardatingbyrå for å sette søkelyset på virksomheten.

Bakgrunn: En av åtte unge kvinner har vurdert intimkirurgi

Les også: Fire av hundre studenter oppgir å ha brukt prestasjonsdop

- Burde jeg ikke operere meg?

Men nå øker kritikken mot serien. Forfatter Linnea Myhre skrev i forrige uke i Morgenbladet at «programleder Emma Clare blir sendt ut for å stille intimkirurgiindustrien til veggs. Men i ønsket om å opplyse, og kanskje til og med arrestere en usunn trend, sitter jeg igjen med spørsmålet om jeg ikke burde operere meg, jeg også. Det tror jeg ikke var NRKs hensikt».

Nå tar også andre til orde for at «Innafor» har en motsatt effekt av hva man kanskje har ønsket.

- Hvor er varselstrekanten, spør skribent Susannah Bush Eide i en kronikk i Aftenposten onsdag.

Foto: NRK

I episode to intervjuet man personene bak nettstedet Sugardaters. Nettstedet legger til rette for at eldre menn kan treffe unge kvinner.

Tall Side2 har fått fra Sugardaters viser at de har hatt en kraftig økning av medlemmer etter at programmet ble sendt. De har fått cirka 1500 nye profiler den siste tiden.

- Antall nye profiler økes. Økningen kom samtidig som mediedekningen, og vi tror det har hjulpet, opplyser Sugardates til Side2 tirsdag.

Foto: Privat

Tallene viser at de har hatt en jevn økning av antall medlemmer, men at de siden oktober 2016 fram til midten av februar har hatt en økning på hele 1000 prosent.

I forbindelse med søkelyste på slike nettsider har Side2 snakket med Glamourmodell Iselin Michelsen, som lever av å dele lettkledde bilder av seg selv på bloggen sin.

- Klar over smitteeffekt

Prosjektleder Tove Austad i NRK skriver i en e-post til Aftenposten at de ikke er veldig overrasket over at serien har hatt en viss smitteeffekt.

– Vi mener likevel det er riktig å omtale viktige saker som allerede opptar folk. Denne dokumentaren viser at sugardating, og det å tjene penger på kropp og sex, ikke er så uskyldig som det kan virke. Sånn sett håper vi den kan være med på å opplyse og sette folk i stand til å ta gode valg for seg selv, skriver Austad til Aftenposten.

Les også:Lotte selger nakenbilder av seg selv på nett: - Jeg vil ikke anbefale noen andre å gjøre det samme

Screen9v2

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!