KYSSING: Det er ikke utroskap, mener nær halvparten av mennene i ny undersøkelse.
KYSSING: Det er ikke utroskap, mener nær halvparten av mennene i ny undersøkelse. Foto: Getty Images

Aktuelt

Nær halvparten av mennene i ny undersøkelse: - Kyssing er ikke utroskap

Kjempeberoligende nå som julebordsesongen er rett rundt hjørnet, ikke sant?

Publisert Oppdatert

Det er delte meninger om utroskap. Noen mener grensen går ved flørting, mens andre kan tåle at strikken blir tøyd vesentlig lenger. Med inntog av all verdens apper og teknologi som kan benyttes til formålet, antar diskusjonen stadig nye former og nye problemstillinger må vurderes. BBC Radio 5 Live bestemte seg for å finne svar på hva folk egentlig tenker om temaet. Resultatet ble en undersøkelse med 2066 respondenter med interessante funn som viser hvordan vi tenker om utroskap i dag.

Menn tar lettest på det

Nær halvparten av mennene (49 prosent, for å være korrekt) sier at de ikke regner kyssing som utroskap, skriver Independent. Det er skikkelig beroligende med tanke på julebordsesongen som snart banker på døren. I hvert fall for dem som ikke har en avtale om et åpent forhold. Kvinnene derimot, syntes ikke det er så greit. 73 prosent svarer at kyssing er for utroskap å regne.

Dating coach James Preece mener at funnene er litt i tråd med de ulike tankene menn og kvinner har om intimitet.

- Det er ingen vei utenom. Kysser du en annen enn partneren din, uavhengig av kjønn, så mangler du respekten et stabilt parforld krever. Om du tror at du ikke synder, så tar du feil. Hvis du ikke bryr deg nok om hva du gjør eller hvordan partneren din vil reagere, så er du sammen med feil person, sier han til Independent.

Hva med «cybersex» og «sexting» ?

Begreper som «cybersex» og til og med betalt «cybersex» (via webcam eller liknende), samt «sexting» er stuerent for enkelte grupper.

Når det kommer til «cybersex» og betalt «cybersex», som altså innebærer å betale for seksuelt innhold på webcams og liknende, så svarer henholdvis 50 prosent av mennene og 75 prosent av kvinnene at dette er utroskap. For de uinnvidde så defineres »cybersex» som alt av seksuell aktivitet som foregår online. Det kan være kameraer involvert eller man kan «bare» chatte. Delvis skitne ord og opphissende uttrykk som kan vekke seksuell lyst, flyr mellom to eller flere personer.

Når det kommer til «sexting», altså å sende meldinger med erotisk innhold til en annen en partneren, så mener 62 prosent av mennene at dette er utroskap. 80 prosent av kvinnene mener det samme.

Surfe på en «datingapp»

Dette fenomenet er i hvert fall ikke særlig farlig for mannfolka. Kun 32 prosent svarer at de regner det som utroskap at partneren holder på med dette. 49 prosent av kvinnene mener det samme. «Bare se, men ikke røre» står ganske sterkt hos folk, åpenbart.

Et spørsmål som melder seg er: For å kunne surfe på apper som «Tinder» og «Happen», må du ha en egen profil. Det innebærer altså at du i flere tilfeller må opprette en profil selv, for å kunne se på andre og «surfe» rundt, slik undersøkelsen beskriver det. Et spørsmål som da melder seg, er om dette er like greit? Det sier ikke undersøkelsen noe om.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!