Foto: Renate Torseth (Plan Norge)

Nå vekker barnebruden Thea internasjonal oppmerksomhet

Bloggen om Thea (12) og Geirs (37) bryllup sprer seg nå i utenlandske medier.

Publisert

(SIDE2): Opp mot en halv million lesere har latt seg sjokkere av bryllupsplanleggingen til Thea (12) i det som nok er høstens mest omtalte blogg; Theas bryllupsblogg, hvor det kommer det fram at en ung norsk jente, Thea (12), skal gifte seg med 37-åringen Geir.

Bloggen , som er laget av Plan Norge, Trigger og blogg.no har nå også fått internasjonal oppmerksomhet.

Nettsteder som The Independent, Buzzfeed, og Boredpanda er noen av dem som omtaler bloggen. Det samme gjør svenske medier, hvor i blant Expressen skriver «dette er bryllupet alle snakker om».

Strålende online markedsføring, er noe av skrytet bloggen får av de utenlandske nettsidene. 

LES MER:Nå gifter Thea (12) og Geir (37) seg

I en alt for stor brudekjole

Førstkommende lørdag skal barnebryllupet stå i Jacobs kirke i Oslo. Der skal Thea gå oppover kirkegulvet alene i en alt for stor brudekjole som symboliserer alvoret bak barneekteskap.

En rekke politikere, kjente mennesker og folk som vil demonstrere mot brylupet er ventet. Over 4000 har meldt seg på demonstrasjonen via sosiale medier.

- Vi er utrolig glad for at vi har klart å løfte frem budskapet om at barnebryllup ikke skjer. Ikke bare fratar det jentebarn en fremtid fordi de ikke får skolegang, det er også farlig for en liten jentekropp å bli gravid og føde barn, sier kampanjelder Gørill Husby Moore i Plan Norge til Side2.

LES OGSÅ:- Vi angrer ikke et sekund

- Overveldende

Hun sier reaksjonene fra utlandet er overveldende.

- Vi er utrolig glade. Vi er mange som har jobbet for dette. Dette har vi fått til sammen. Om kort tid skal vi intervjues av BBC Worldwide News og da spres det til alle kanter av verden.

LES MER: «Thea (12)» har engasjert tusenvis av nordmenn

Tidligere i dag var generalsekretær Olaf Thommessen på russisk TV og snakket om barnebryllupet og aksjonen #stoppbryllupet.

. Vi vet at vi har vært i Kina, USA, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Hellas, Sør-Korea, Russland og mange, mange flere, sier Husby Moore.

En kuriositet er at noen utenlandske medier tror Theas etternavn er Bryllupet.

De første reaksjonene da tilsynelatende 12 år gamle «Thea» lanserte sin egen bryllupsblogg lot ikke vente på seg. Folk ringte både barnevernet og politiet.

- Vi hadde ikke forventet at reaksjonene skulle komme så fort, som de gjorde, sier kommunikasjonsrådgiver i Plan, Unni Claussen.

Bare timer etter at det første blogginnlegget ble publisert søndag 14. september, var tilbakemeldingene så massive at Plan måtte gå ut og bekrefte at de sto bak bloggen.

Se Thea-sakene fra utenlandsk media i bildekarusellen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!