Foto: Screengrab Snapchat

Nå kan du sende virkelige penger via Snapchat

Hva i alle dager er dette for noe?

Publisert

(Side2): Snapchat har allerede blitt en populær arene for å dele teite bilder av seg selv med venninnene, og til å sende små videosnutter som forsvinner dagen derpå.

Det den derimot ikke er blitt brukt til, er å sende penger til de du har i kontaktlisten. Nå håper imidlertid Snapchat at det vil endre seg i løpet av nærmeste fremtid.

Med en ny funksjon med navnet «Snapcash» vil Snapchat nå fungere som en egen lett tilgjengelig minibank for deg og vennene dine.

Foreløpig bare for USA

Siden i sommer har ryktene versert om at Snapchat hadde planer om å innføre en slags minibankfunksjon i den populære appen, og nå er det altså ryktene blitt til alrov.

Brukere over 18 år kan nå registrere kredittkortet, og snappe penger over til hverandre. Pengene går rett inn på bankkontoen til mottakeren, og er der fremdeles etter at de berømmelige 10 snapchat-sekundene er over.

Tjenesten er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

Ikke alene

Det er imidlertid ikke Snapchat som vil stå ansvarlig for kredittkort- og personopplysningene dine. Etter alt oppstyret selskapet har fått for dårlig sikkerhet, har de inngått et samarbeid med selskapet Square, best kjent for konseptet «Square Cash».

Det er en lignende tjeneste, hvor brukerne kan skrive inn et pengebeløp i emnelinjen på en e-post, og deretter overføre pengene direkte til mottakeren. Gründeren for Snapchat omtaler Square Cash som genialt i en pressemelding.

- Vi var så begeistret for den at vi ønsket å lage noe for dem som følte seg litt «Snapchatty». Vi bygde en prototyp og delte den med teamet i Square. Heldigvis ble de like begeistret, og ønsket å utvikle en slik tjeneste sammen med oss, står det i pressemeldingen.

Foreløpig har appen en transaksjonsbegrensning, som gjør at de ikke kan overføre mer enn 17.000 kroner til samme venn, i løpet av en uke.