ÅPNER UTSTILLING: Oslo Runway skal ha en egen utstilling i forbindelse med høstens moteuke, åpen for alle. Her fra visningen til FWSS i 2016 i operaen.
ÅPNER UTSTILLING: Oslo Runway skal ha en egen utstilling i forbindelse med høstens moteuke, åpen for alle. Her fra visningen til FWSS i 2016 i operaen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Moteuken i Oslo åpner dørene for flere

Keen på å reise på Oslo Runway, men ikke fått invitasjon til noen av visningene? Det finnes fortsatt en mulighet til å se hva norsk mote har å by på.

Publisert Oppdatert

Moteuken er kjent for sine eksklusive visninger med A-listers og fashionistas som sitter på første rad når store designere viser frem sine siste kolleksjoner. Skal du ha plass på visningene, må du være en del av bransjen.

Det har vært etterspurt en større åpenhet rundt moteukene og motebransjen har blitt beskyldt for å ikke være inkluderende nok. Det sier den norske moteuken, Oslo Runway, at de nå vil endre.

«Vi mener at mote bør være den del av folkesjela, vi i Norge bør være stolte av våre norske designere og det de har å tilby. Vi ønsker å engasjere og åpne grensene, vi vil at alle skal føle at de kan ta en del av den norskemoteindustrien.» heter det i en pressemelding fra Oslo Runway.

Nå åpner altså moteuken dørene til en utstilling for alle. Konseptet heter Creators Cosmos, og er altså en utstilling hvor aktører innenfor norsk mote, både velkjente og uetablerte designere, kan vise frem sine kolleksjoner.

De fleste visningene vil fortsatt ha gjestelister for spesielt inviterte.

Daglig leder i Oslo Runway, Ditte Kristensen, sier at de ønsker at folk kommer innom utstillingen for å bli bedre kjent med norske designere og se hva de har å by på.

- Hva mener dere er viktig å gjøre for at norsk mote skal bli tilgjengelig for flere?

- Det er det vi jobber med nå, og derfor er det veldig gøy å kunne åpne dørene for Creators Cosmos og hele Oslo Runway for å få folk engasjert i norsk mote.

- Motebransjen har blitt beskyldt for å ikke være inkluderende. Hvordan kan dette endre på det?

- Det handler om små skritt i riktig retning. Creators Cosmos er en ny arena, som er åpen for publikum.

Fra Holzweilers visning på Museum of Contemporary Art i Oslo i februar 2017.
Fra Holzweilers visning på Museum of Contemporary Art i Oslo i februar 2017. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

- Det vil fortsatt ikke være mulig for de fleste å komme seg inn på visninger. Er ikke dette med på å opprettholde et visst skille mellom "eliten" og folk flest?

- Vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne åpne opp for alle, men det er dessverre ikke mulig. Rett og slett fordi vi da ville trenge veldig store lokaler for å romme alle menneskene. Det er også slik at alle designere har hver sin identitet som de ønsker skal komme til syne i sin visning og det er ikke slik at alle visninger da kan være ute i det åpne rom slik som for eksempel Pia Tjelta presented by Promenaden Fashion District. Vi håper at vi vil få muligheten til å kunne invitere flere til åpne visninger i årene som kommer.

Du kan få med deg utstillingen 14. og 15. august på Bankplassen 4, som er moteukens hovedarena.

Designere som vil være til stede under Creators Cosmos er:

Helene Torp-Holte

ALEXANDRA STANDAHL

LEIK knitwear

Strikk fra LEIK.
Strikk fra LEIK. Foto: Mille Frøhmyr

Varner

Since Oslo

The Product

Kari Traa

Fra Alexandra Standahl.
Fra Alexandra Standahl. Foto: Pressefoto

Smart Water

Mr. Smith

Villoid

Johaug

Skole: Esmod

Skole: Oslo Metropolitan University (OsloMet)

Fra den norske smykkedesigneren Helene Thorp Holthe.
Fra den norske smykkedesigneren Helene Thorp Holthe. Foto: Pressefoto

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.