- Modeller blir anbefalt å selge sex

En etablert modell ber om regulering av bransjen.

Publisert

NEW YORK (Nettavisen): I en kommentar hos nettstedet The Daily Beast forteller fotomodellen Miranda Frum hvorfor hun håper at lovforslaget som Marc Levine har lagt fram i California skal bli vedtatt.

Det handler om langt mer enn at modeller skal beskyttes mot for mye slanking.

- En av de mest interessante aspektene ved dette lovforslaget er at modellbyråene vil måtte ha lisens, noe som kan forhindre svindel og tyveri. Som en som for tiden jobber som modell internasjonalt, kan jeg fortelle dere at det er utrolig hvor forræderske disse havene er å navigere i, skriver Frum.

Hun forteller at hun har jobbet for de minste byråene og de største byråene, og hatt både gode og katastrofale opplevelser.

- Jeg har sett agenter truer og skremme unge jenter, og jeg har hørt dem oppfordre modellene sine til å være eskortepiker for å betale regningene sine. Mange agenter jeg har møtt mener at det å «være vakker» er betaling nok, og forsøker å lure modeller til å jobbe 10-12-timersdager uten ekstra lønn eller for betaling langt under minstegrensen.

View this post on Instagram

😎🍂⛅️

A post shared by ¡¡ Miranda !! (@mirandafrum) on

Frankrike, Spania, Italia og Israel har allerede innført reguleringer av den typen Levine foreslår.

Miranda Frum, som selv er fra Canada, mener at regulering er spesielt viktig for modeller som kommer fra fattige kår eller land og ikke har et ordentlig støtteapparat rundt seg.

- Det er mange jenter som finner seg i altfor mye, fordi de har en familie de må forsørge eller de ønsker å forlate sitt hjemland for et bedre liv utenlands. En lisensiering av modellbyråene bør bety at de holdes til samme standard som andre arbeidsgivere, mener Frum.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!