Maria Høili og Edvard Erken har vært et par siden 2014. - Jeg og Edvard er sjelevenner, og jeg føler meg hel når jeg er med ham, sier bruden til Side2/Nettavisen. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen.
Maria Høili og Edvard Erken har vært et par siden 2014. - Jeg og Edvard er sjelevenner, og jeg føler meg hel når jeg er med ham, sier bruden til Side2/Nettavisen. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen.

Milliardærdatter Maria Høili giftet seg i hemmelighet

Bare en håndfull mennesker visste om bryllupet. Tirsdag ga hun sitt ja til Edvard i en kjole til 200.000 kroner.

Publisert

DRAMMEN (Side2/Nettavisen): Milliardærdatter og blogger Maria Høili (33) har vært i vinden i år, spesielt har hun hatt en tydelig stemme i asyldebatten etter et blogginnlegg hun publiserte i desember i fjor, noe hun også fikk kritikk for.

Og hun vet å overraske. Tirsdag giftet hun seg. Hun og kjæresten Edvard Erken (31) ga hverandre sitt ja i Drammen tingrett.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

TRYKK FOR STØRRE BILDE. Maria Høili og ektemannen Edvard Erken klinte til etter å ha gitt hverandre sitt ja.
TRYKK FOR STØRRE BILDE. Maria Høili og ektemannen Edvard Erken klinte til etter å ha gitt hverandre sitt ja. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Sjelevenner

Maria er datter av Europris-gründer og milliardær Terje Høili. Men han visste ikke om bryllupet, ifølge Maria. Heller ikke hennes mor eller to brødre visste noe om planene.

Alt skulle gjøres hemmelig.

- Jeg føler at dette er veldig riktig. Jeg og Edvard er sjelevenner, og jeg føler meg hel når jeg er med ham. Når vi er fra hverandre føler jeg det mangler en bit av meg, Sier Høili til Nettavisen.

- Vi er veldig forskjellig, men vi utfyller hverandre veldig godt med egenskapene vi besitter.

Høili og Erken har vært kjærester siden september 2014. I mars i år gikk han ned på kne og fridde til Høili.

Les også: Høili angrer på asylblogg og beklager til Røde Kors

Nettavisen sendte direkte på Facebook etter vielsen. 

(artikkelen fortsetter under videoen)

Screen9v2

Hemmelig bryllup

Høili har tre barn fra et tidligere forhold. De to døtrene Christiane (4) og Cecilie (3) fikk først vite om bryllupet tirsdag morgen. Sønnen William (11) fikk vite det i går kveld.

Under den intime seremonien i Drammen tingrett var det bare Høili, Erken, to vitner, som var forloverne deres, to fotografer og sønnen William som var til stede, foruten juristen som viet dem.

TRYKK FOR STØRRE BILDE. Her signerer det ferske ekteparet på papirene som gjør dem til rette ektefeller. 
TRYKK FOR STØRRE BILDE. Her signerer det ferske ekteparet på papirene som gjør dem til rette ektefeller.  Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

- Jeg skulle egentlig gifte meg i 2014, med eksen, da trakk jeg meg kort tid før bryllupet. Den følelsen av å ha skuffet så mange, å ringe rundt og si at det ikke ble noe av, ønsket jeg rett og slett ikke å oppleve på nytt, sier Høili.

- Dessuten liker jeg å sjokkere litt. Det synes jeg bare er morsomt.

Bryllupskjolen er det en fransk designer som står bak. Kjolen har lavt liv med gjennomsiktig blonde- og silkeorganza. Den stive prislappen er på 200.000 kroner, ifølge Høili. 

Gifteringen hennes har en prislapp på 300.000 kroner. Bruden hadde også en blomsterbukett av norske markblomster.

Les også: Kan tjene 11 mill. på boligsalg

(artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

Formue på 77 millioner

- Jeg bruker den samme kjolen som jeg egentlig skulle giftet meg i forrige gang. Ringen også. I og med at det aldri ble brukt ser jeg det som en god mulighet til gjenbruk. Noe annet ville jo bare vært dumt, sier millionæren til Nettavisen.

Ifølge skattelistene for 2014 står hun oppført med en formue på 77 millioner kroner - i Norge. 

I tillegg har hun verdier i utlandet. De samme listene viser en inntekt på ni millioner. I 2014 skattet hun 3.218.170 kroner.

I eiendomsregisteret er hun oppført med flere eiendommer og boliger. To av boligkjøpene kostet 27 millioner kroner - hver.

Les også: Europris-arving har solgt hytten

Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

10.000 for bryllupet

Det lille bryllupet for øvrig, inkluderer seremonien, en flaske Champagne og en dyr frisørtime, har en prislapp på cirka 10.000 kroner, forteller Høili. Fredag blir det storstilt fest, hvor hun kombinerer lanseringsfest med hennes eget firma «Pretty smooth» og bryllupsfest.

- Jeg var veldig nervøs for bryllupet, og det har vært mye stress med den kommende festen. Men jeg er veldig glad i dag, og har aldri hatt den drømmen om å gå langs kirkegulvet og gifte meg i kirken.

Ved månedskiftet august/september flytter det nygifte paret til Los Angeles for å satse utvikling av selskapet Pretty Smooth.

Før jul skapte millionærdamen en engasjerende og opphetet debatt da hun la ut et innlegg om at fattige barn i Norge ikke blir tatt hånd om av Røde Kors til jul fordi asylbarn blir prioritert.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!