ANNERLEDES HVERDAG: Marta Alise og Audun vet det blir tøft når de må være borte fra hverandre.
ANNERLEDES HVERDAG: Marta Alise og Audun vet det blir tøft når de må være borte fra hverandre. Foto: (Privat)

Marta Alise (23): - Kjæresten min skal i fengsel

Flere tusenvis har lest det ærlige blogginnlegget til 23-åringen.

Publisert

(SIDE2): «Dette er kanskje det vanskeligste innlegget jeg har skrevet. Ikke bare pga innholdet men fordi jeg har utsatt det i mange måneder og er redd for hva andre skal si. Hadde det ikke vært for familie og venner så hadde jeg nok skrevet dette for lenge siden. Jeg har på en rar måte også håpet at det skulle gå vekk, at det aldri skulle bli, at det aldri skulle skje; at Audun en dag skal i fengsel».

Slik begynner blogginnlegget til Marta Alise Johansen (23) som har skrevet om kjæresten sin som skal fengsel.

I skrivende stund har over 16.000 lest de sterke og ærlige ordene til 23-åringen.

- Unaturlig å ikke dele

- Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger, og de fleste er hyggelige og positive kommentarer, sier Marta Alise til Side2.

- Men jeg har også fått drittkommentarer som for eksempel handler om at folk tror vi bruker svarte penger og narkotikapenger når vi er på reise og så videre. Alt i alt påvirker ikke dette meg så veldig mye. For tilbakemeldingene har vært så fine og så mange, fortsetter hun.

MARTA ALISE (23) sammen med kjæresten Audun (34).
MARTA ALISE (23) sammen med kjæresten Audun (34). Foto: (Privat)

Årsaken til at Marta Alise nå velger å være åpen med parets situasjon er for å vise at alt ikke er så perfekt som mange kanskje skulle tro.

- Jeg har en personlig blogg og det hadde vært unaturlig å ikke skrive om det. Dette er hverdagen vår og det har hengt over oss under hele forholdet. Det blir feil å ikke fortelle det og virkeligheten er at ting ikke alltid er så perfekt som det kan se ut som, sier 23-åringen til Side2.

Støtter hverandre

«Jeg forstår at folk er nysgjerrige og lurer på hva som skjer med Audun, hva han har gjort og hvorfor han skal i rettssak. Det er helt greit, jeg hadde vært det selv. Men så er det de som kanskje kjenner oss litt eller er bekjente som har lest mye i avisen som skal skrive litt dritt og lage rykter. Det synes jeg ikke er greit. Dette innlegget er ikke for å forsvare det Audun har gjort, men for å skille hva som er sant og hva som ikke er sant», forklarer Marta Alise.

«August 2013 ble Audun koblet til en bil som hadde et større parti med hasj og cannabis. Audun har innrømmet sin del og rolle. Bevisene politiet har, stemmer overens med forklaringen til Audun. Det er dette som Audun er i retten for i dag og fem uker fremover. Rettsaken skal vare utrolig lenge og det er fordi de er seks personer. Audun er den eneste som er «fri», de andre sitter i varetekt for grovere lovbrudd. De har lekt med helt andre ting enn det Audun har vært innblandet i. Om dere vil lese mer detaljert kan dere søke opp "Skøyen saken"», står det i blogginnlegget.

Bloggeren har vært sammen med Audun i snart to år og hun forklarer at de to er sammen nesten hver eneste dag.

- Vi bor sammen og er ikke bare kjærester, men også bestevenner.

Nå venter snart en hverdag der kjæresteparet må forholde seg til begrensede telefonsamtaler og besøkstider. Marta Alise vet at det blir utfordrende.

- Men etter blogginnlegget så er det mange kjærester og koner som har åpnet seg til meg. Det er mange som er i samme situasjon og de sier at de finner stor trøst i det de leser, sier hun.

- Jeg er en helt vanlig jente som er sammen med en tidligere kriminell og det er deilig å vite at jeg ikke er den eneste.

Vises på TV

Marta Alise forklarer at Audun er veldig åpen om fortiden sin og den aktuelle rettsaken. Nå blir paret fulgt av TV-kameraer som følger de to slik at de kan fortelle sin historie på TV-skjermen.

- Vi har et TV-team med oss nå under rettsaken som skal filme oss til, og resultatet av dette kommer på kanalen MAX i januar.  Dette viser også at Audun ikke har noe imot at folk vet detaljene og hva som nå er hans situasjon. Han deler mye av seg selv og innrømmer hva han har gjort.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!