Foto: Line Reneé Eriksen

Line skulle kaste skitten komfyr, men ville først prøve et nytt triks

- Steinharde flekker prellet bare av.

Publisert

Gjennom 10 år og selv med mange grundige vask har tiden satt sine spor på stekeovnen til Line Reneé Eriksen. Ovnen, som også vært flittig brukt av fire kreative barn, har den siste tiden ikke vært lett å få ren.

- Jeg hadde prøvd alt. Brukt ovnsrens, glassvask og nylonvask og fulgt alle mulig råd for å få det bort, forteller hun til Finnmark Dagblad.

Ingenting har fungert.

Så på TV

Med tiden har skitt brent seg fast. Glassplata på ovnsdøra var så håpløst skitten og uappetittlig at Eriksen var innstilt på å kjøpe en ny ovn til jul. Men da hun gløttet på et TV-program her om dagen, ble hun presentert for et reingjøringstriks.

- Jeg tenkte først at det umulig kan være så lett. Siden jeg allikevel skulle bytte ovnene så gjorde det ikke noe å prøve trikset, forteller hun videre.

Slik gjør du

Finn fram vanlig bakepulver (hel boks) kjøpt i matbutikken.

Foto: Privat

Dynk bunnen i stekeovnen med vann og gjør det samme med glassplata, som ligger vannrett ut etter å ha åpnet stekeovnsdøra.

Så heller du bakepulver utover flatene. De stedene på overflatene der bakepulveret er tørt, bruker du en sprayflaske med vann for å gjøre bakepulveret og underlaget vått.

La det virke et par timer.

Vær oppmerksom på at det ikke er anbefalt å spise menger med bakepulver, og at det bør holdes unna barn og dyr. Svært store inntak kan gi alvorlig forgiftning, ifølge Helse Norge.

- Fungerte!

- Det bruste godt i bakepulveret. Jeg lot det stå i to timer og brukte vann og klut til å tørke av. Jeg hadde en stor flekk i ovnen som var steinhard. Det bare prellet av når jeg tørket over, sier hun.

På ovnsveggene lar det seg ikke gjøre å bruke trikset, siden vann og bakepulver renner ned. Men så jo veggene lettere å reingjøre en bunnen og glasset, ifølge henne.

(artikkelen fortsetter under bildene)

Foto: Line Reneé Eriksen
Foto: Line Reneé Eriksen

Suksessen med ovnstrikset til Fredrikstad-jenta ble så bra at hun omtalte trikset på blogg sin. Innlegget har så langt delt 2.800 ganger på Facebook.

Rens kaffekjele

Bakepulver fungerer også til å rense kaffekjeler. Line Reneé Eriksen bruker å fylle kjelen med vann og tilsette 2–3 spiseskjeer med bakepulver og la det stå en stund.

- Så er det bare å skylle kanna og da er den helt blank. Det funker som bare det. Det trikset har jeg brukt i alle år. Og bakepulveret har nå vist seg også å fungere på komfyren, så nå slipper jeg å kjøpe ny ovn til jul.

Les flere saker på Finmark Dagblad!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!