NORTON REDDET DICAPRIO: Leonardo DiCaprio ble reddet av skuespillerkollega Edward Norton under et dykk på Galapagosøyene.
NORTON REDDET DICAPRIO: Leonardo DiCaprio ble reddet av skuespillerkollega Edward Norton under et dykk på Galapagosøyene. Foto: Afp/reuters (Joshua Lott/Christophe Archambault/Pool)

Leonardo DiCaprio reddet av Edward Norton

Og det var langt fra første gang skuespilleren holdt på å dø.

Publisert

Skuespilleren Leonardo DiCaprio har vært nær døden mer enn en gang.

Denne gangen ble han reddet av skuespillerkollega Edward Norton under et dykk ved Galapagosøyene.

Det er produsent Fisher Stevens som forteller historien til GQ Magazine. De var på øya for å filme dokumentarfilmen Before the Flood. En film om klimaendringer som han har laget sammen med blant andre DiCaprio.

Filmen har premiere på National Geographic Channel 30. oktober, og ble vist i FN 20. oktober.

Barack Obama deltar også i filmen: Obama og DiCaprio med felles klimaoppfordring

Fisher forteller at DiCaprio gikk i vannet som kameramann, og skulle filme marinbiolog Sylvia Earle under dykket.

Saken fortsetter under traileren.

var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=RdtkDVXlvBvGziMvEGaJdwpFuXEQ_yVJHrC2zRBSCpDlUozn-m2AWdE2P5UoeJ_RmRaOGkTDBTlA3QMqGvlyfE4H5_nicByb&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);STEVENS: Produsent Fisher Stevens (til venstre) sammen med Leonardo DiCaprio i forbindelse med lanseringen av National Geographics fremvisning av Before The Flood i FN 20. oktober.
STEVENS: Produsent Fisher Stevens (til venstre) sammen med Leonardo DiCaprio i forbindelse med lanseringen av National Geographics fremvisning av Before The Flood i FN 20. oktober. Foto: Angela Weiss (AFP)

- Rimelig heftig

- Vi gikk ned til 300 (fot som er cirka 92 meter) for å se skater. Det var et utrolig dykk. Leo svømte avgårde med Sylvia og Edward var foran meg, og plutselig etter 20 minutter så mistet jeg dem alle.

- Så ser jeg Leo kompispuste fordi tanken hans var lekk og Edward måtte redde ham. Det var rimelig heftig. Han fikk noe film for meg. Det var bra i noen sekunder, så blir bildet litt ustødig fordi han ikke fikk puste, sier Stevens.

DiCaprios ni liv

Dette var langt fra første gang DiCaprio var på «tynn is».

FØR FLOMMEN: Filmen handler om hvordan klimaendringene smelter polisen, og hvilke konsekvenser det vil få for Jorden.
FØR FLOMMEN: Filmen handler om hvordan klimaendringene smelter polisen, og hvilke konsekvenser det vil få for Jorden. Foto: (Before The Flood)

- Vennene mine har utropt meg til den personen de minst vil gjøre ekstremsport med, fordi jeg alltid ser ut til å være rimelig nære å være med på en katastrofe. Hvis katten har ni liv, så har jeg allerede brukt noen, fortalte DiCaprio til Wired i 2015.

I artikkelen lister han opp tilfellene han var nær døden:

  • I et passasjerfly i 2009 så han flammer komme ut fra vingen. Motoren måtte stenges. - Vi satt der mens flyet gled uten noe lyd. Ingen sa noen ting. Det var helt surealistisk, fortalte DiCaprio. Hendelsen endte med at motorene ble startet igjen, og piloten gjorde en nødlanding i New York.
  • Andre gangen var DiCaprio i et haibur i Sør-Afrika da en hai kom halvveis inn i buret. - Halve kroppen var inne i buret og den glefset etter meg, fortalte han.
  • Tredje gang gjennomførte DiCaprio et tandemhopp fra fly. Fallskjermen løste seg ikke ut, og eksperten måtte la den gå og forsøke seg på reserveskjermen. - Den andre fallskjermen ville ikke løse seg ut heller, men etter å ha ristet i den i fritt fall, så løste den seg ut. Jeg tenkte ikke på den ekstra fallskjermen så jeg trodde vi falt i døden, fortalte DiCaprio.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!