BLE UTSATT FOR TRAKASSERING OG OVERGREP: Det var en tøff vei for Lady Gaga inn i musikkbransjen.
BLE UTSATT FOR TRAKASSERING OG OVERGREP: Det var en tøff vei for Lady Gaga inn i musikkbransjen. Foto: Barcroft Media/Getty Images

Aktuelt

- Seksuell trakassering var en del av pakka

- Jeg tok det som en selvfølge, sier Lady Gaga (32)

Publisert Oppdatert

En av verdens største kvinnlige popstjerner, Lady Gaga eller Stefani Joanne Angelina Germanotta (32), som hun egentlig heter, snakker ut om starten på sin musikkkarriere i den siste utgaven av Hollywood Reporter, skriver Huffington Post.

Og det er ikke barnemat Gaga presenterer når hun beskriver hvordan hun entret bransjen som 19-åring, og hvordan hun ble behandlet.

- Jeg kom inn i musikkbransjen da jeg var rundt 19, og det var regelen, ikke unntaket å bli seksuelt trakassert. Ville du inn i bransjen og inn i et musikkstudio, så måtte du regne med det, forteller hun til magasinet.

- Det var en gutteklubb

Gaga er også åpen om overfallet hun ble utsatt for, som sørget for at hun lider av posttraumatisk stresslidelse den dag i dag.

- Det var en gutteklubb. Ingen ønsket å miste makten sin, så ingen beskyttet deg eller sa i fra. Dersom noen hadde gjort det, hadde de mistet makten sin, sier sangeren til magasinet.

- Ser et skifte

Kunstneren forteller magasinet at hun ser en holdningsendring. Denne har gjort seg gjeldende etter «Me Too»- bevegelsen og alle de vonde historiene som kom til overflaten i kjølevannet av kampanjen.

- Det som er så fint er at nå står menn side om side med oss og sier at «Vi vil at du skal fortelle», «Vi vil høre hva du har blitt utsatt for». Det er veldig fint, forteller Gaga.

Åpen om seksuell vold og overgrep

Gaga har tidligere vært åpen om at hun har vært utsatt for et seksuelt overgrep, etterdønningene etter det og hvordan hun har klart å komme seg videre.

- Det var nesten som jeg prøvde å slette det fra minnet. Og da det endelig kom ut, så kom det ut som et stort stygt monster. Du må møte dette monsteret for å kunne komme deg videre, har hun tidligere uttalt i Oktober-utgaven av Vouge.

Det var dette overfallet som sørget for at hun lider av posttraumatisk stresslidelse. En slik diagnose innebærer at episoden som utløste denne, sørger for at du gjenopplever hendelsen i form av flashbacks og mareritt. Det akn også sørge for at du får høy puls, hodepine, svimmelhet og kvalme, i følge helsenorge.no

- Du vet den følelsen når du er på en berg-og dalbane, og du står på toppen før den virkelig bratte bakken? Det suget i magen? Jeg får rett og slett helt nok, forteller hun til Hollywood Reporter.

- Jeg får problemer med å puste, og hele kroppen min går inn i en slags spasme. Så begynner jeg å gråte. Slik føler traumeofre på hver dag, og det er forferdelig. Jeg sier alltid at traumer har hjerner. De går i veien for alt du gjør, sier hun.

Lady Gaga er for tiden aktuell med filmen «A star is born» hvor hun spiller mot Bradley Cooper.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!