Kvinner elsker den norske «vikingen» Lasse Matberg

- Beviset på at Gud eksisterer, mener britene.

Publisert

(SIDE2): «Den norske marineoffiseren som ser ut som en viking, har fått Instagram-brukerne på kne».

Det er tittelen på britiske Daily Mails artikkel om norske Lasse Matberg (30), som har over 100.000 følgere på sin Instagram-konto - mannen som får kvinner i både inn- og utland til å sukke sitt behag. Han poserer både i bar overkropp og med en hundevalp, men det er først og fremst det lange håret (og den såkalte man-bun'en) og skjegget som får det til å koke.

Og verden elsker det de ser - noe Matberg selv tar med stoisk ro.

- Det er jo et helt ekstremt kompliment å få da, selv om jeg personlig blir litt forlegen av det. Jeg er jo bare en helt normal fyr med langt hår og skjegg som har fått mye oppmerksomhet for det, sier han til Side2.

Vikingen

30-åringen har fått det passende tilnavnet «vikingen» av fansen.

- Vanligvis er disse «mest sexy»-sakene fulle av glattbarberte menn med perfekte, korte hårsveiser. Det fungerer ikke for meg. Men ikke denne gangen, han er her er herregud-så-sexy. Jeg hadde ikke hatt noe imot å være på hans side når Valhalla gjenoppstår, skriver Antonia på den britiske avisens Facebookside.

Og hun er ikke alene om å både like, kommentere – og dele. Så langt er den britiske artikkelen delt over 1400 ganger.

- Wow, han har fantastiske gener!

- Kjære vene! Jeg pleier ikke like blonde menn, men jeg gjør et unntak.

- Han er beviset på at Gud eksisterer.

Screen9v2

Stavanger-mann

Hvem er så Lasse Matberg?

30-åringen er fra Stavanger, er 2 meter høy, og har ingen problemer med oppmerksomheten, selv om den er blitt ganske massiv. Han har nemlig også tidligere fått oppmerksomhet i utlandet.

I fjor ble han av Buzzfeed satt på listen over 12 kjekke «vikinger, som bør ta seg inn på kysten din». Etter det ble han Betsafe-ambassadør, og dro til Las Vegas – og han har hatt diverse modelloppdrag også.

Oppmerksomheten har han også fått merke i kommentarfeltet på sin Instagram - der det både er tilbud om forhold og graviditeter.

- Folk er jo veldig ukritiske til hva de skriver på nettet. Selv om det er veldig hyggelig at folk skriver så mye fint om meg, så jeg beholder jeg bena godt plantet på jorda i framtiden. Både kollegaer, venner, familie og jeg selv, vet at jeg er Lasse Løkken Matberg fra Verdal, og ikke noe bevis på annet enn det, sier han til Side2.

For ikke å snakke om alle de som nå vurderer å flytte til Norge, i troen om at dette er den gjengse manns utseende her (som det selvsagt er!) – noe også flere kommenterer.

- De fleste nordboerne er så kjekke, faktisk, skriver Anna.

Andre ser det humoristiske i det også.

- Kjapt, få til en avtale om at han skal være med i den neste Marvel Avanger-filmen!

- Dette gir meg en grunn til å få meg en Instagram-konto!

LES også: Dame vi digger på Instagram: Lisa Morales

- Ikke drømt om

Men han var ikke forberedt på at det skulle bli så massivt, da han først fikk seg Instagram.

- Dette er jo noe jeg aldri hadde drømt om at kunne skje, og i så måte så føles det veldig surrealistisk. Har vært en hobby hele veien, og har vært en gøy reise så langt. Men det er også veldig gøy, og latterlig spennende! Jeg nyter det mens jeg kan, da jeg vet at dette på ingen måte varer evig. Men akkurat nå, hvem vet hva som venter rundt neste sving.

Guttas reaksjon

På den andre siden, så er det selvsagt ikke unison enighet om at dette er guds gave (til kvinnen). Flere av mannfolka kommenterer at dette er en homofil mann, som uansett ikke kommer til å gjøre noe for alle kvinnene som faller som fluer.

- Han når Conchita Wurst til leggene, skriver Bruce (og er en av de snillere kommentarene i den gata).

LES mer: Bildene av Caitlyn Jenner og Conchita gjør menn rasende

Andre henger seg derimot mer opp i at Lasse har langt hår – og er i marinen.

- Hva, langt hår og i marinen? Er det bare i USA det ikke går?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!