Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit blir møtt av Rebacca Brennen (10 år i dag), Margrethe Kirkby-Garstad (8), Hedda Archer (6) og Selma Archer (4) under ankomsten på Hotel Metropole i Hanoi, Vietnam tirsdag kveld i forbindelse med det offisielle besøket 18-21 mars.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit blir møtt av Rebacca Brennen (10 år i dag), Margrethe Kirkby-Garstad (8), Hedda Archer (6) og Selma Archer (4) under ankomsten på Hotel Metropole i Hanoi, Vietnam tirsdag kveld i forbindelse med det offisielle besøket 18-21 mars. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Kronprinsparet møtte norske barn i Vietnam

Mette-Marit med redusert program etter nakkeoperasjonen.

Publisert

Tirsdag kveld ankom Kronprins Haakon og Mette Marit den vietnamesiske hovedstaden Hanoi for et tre dager langt besøk.

Foran det luksuriøse hotellet Metropole ble de ønsket velkommen av en gruppe norske barn.

Et av barna var Rebecca Brennen, som kunne opplyse kronprinsparet om at hun har bursdag.

- Vil huske bursdagen

Alle barna fikk håndhilse på det framtidige kongeparet og Rebekka fikk en personlig gratulasjon av selveste kronprinsen. Det var stor stas.

- Jeg tror jeg vil huske denne bursdagen spesielt siden jeg har snakket med kronprinsparet, sier Rebekka ifølge VG.

Se video nedenfor.

Det offisielle programmet starter onsdag morgen. Da blir det samtaler med landets visepresident Nguyen Thi Doan. Turen blir svært hektisk tur for kronprinsparet som i løpet av fire dager skal innom byene Hanoi, Hue og Ho Chi Minh City.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under ankomsten på Hotel Metropole i Hanoi, Vietnam tirsdag kveld i forbindelse med det offisielle besøket 18-21 mars.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under ankomsten på Hotel Metropole i Hanoi, Vietnam tirsdag kveld i forbindelse med det offisielle besøket 18-21 mars. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Skal i alle fall prøve

Det blir altså et tettpakket program med mange møter og seremonier. Kronprinsessen skal være med på det aller meste, selv om hun ikke er hundre prosent restituert etter nakkeoperasjonen i november.

- Jeg skal ha et noe redusert program, men blir med på det aller meste. Jeg skal i alle fall prøve, sier Kronprinsessen til VG, som ikke ønsker å si så mye om hvordan det går, men kronprinsen forsikrer om at det stort sett går bra med henne.

Inngrepet innebar fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer. Da hun møtte pressen for første gang etter sykmeldingen, hadde hun et synlig arr på halsen etter inngrepet. Kronprinsessen har fått beskjed om å ta det med ro i en periode etter operasjonen.

Kronprinsen forteller at noe av det viktigste ved besøket blir samtaler om næringsliv.

- I løpet av besøket er det ganske mange aspekter av samarbeidet vårt som skal dekkes. Det er næringsliv, som er et av hovedpilarene ved besøket, bilaterale samtaler også får vi se litt vietnamesisk kultur, sier kronprinsen til de norske reporterne utenfor ærverdige luksushotellet i Hanoi.

Screen9na04

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.