RAY KELVIN: Klemmekulturen i selskapet hans får nå så hatten passer.
RAY KELVIN: Klemmekulturen i selskapet hans får nå så hatten passer. Foto: Getty Images

Aktuelt

Klesgründer i hardt vær etter «tvangskos»

Tvangsklemte, masserte og kysset de ansatte.

Publisert

Ray Kelvin (62), gründer av den kjente kleskjeden Ted Baker er i hardt vær, melder flere britiske medier, blant annet The Guardian og Independent.

Kelvin blir nå sterkt kritisert av en gruppe tidligere og nåværende ansatte, etter at det blr varslet om et regime innad i bedriften med såkalt «tvangskos», uønsket skuldermassasje og kyssing på øreflipper.

Mer enn 60 tidligere og nåværende ansatte opprettet en side på «Organise», en plattform som hjelper britiske arbeidstakere i arbeidslivsspørsmål.

«Organise» publiserte en petisjon (opprop), signert av over 1000 mennesker, for å få en slutt på de uønskede klemmene og annen type oppmrksomhet i samme gate som det.

- Arbeidskulturen bærer preg av trakassering uten at det har blitt tatt på alvor. Vi et arbeidsmiljø fritt for uønsket adferd, heter det.

Det er underforstått at omtrent 200 av signaturene er fra tidligere og nåværende ansatte i selskapet bak luksusmerket, som ble startet i Glasgow i 1988. I tillegg kommer det frem at klager til Ted Bakers HR-avdeling ikke har blitt fulgt opp eller blitt tatt på alvor og at de ansatte har blitt ignorert.

- Trakasseringen som har foregått hos Ted Baker er veldokumentert, men de ansatte har ikke blitt tatt alvorlig.

En tidlige ansatt som hevder hun ikke har blitt utsatt for denne «klemmekulturen» uttaler, i følge The Guardian:

- Han ville gi lange klemmer. Kontoret var et stort åpent rom hvor alle kunne se hva som foregikk. Han ville klemme flere mennesker i løpet av dagen, og det var veldig ubehagelig.

Ted Baker sier at de vil sørge for en uavhengig gransking, og at de vil ta funnene på alvor.

- Påstandene er i strid med verdiene i vår virksomhet, og vi tar dem svært alvorlig, uttaler selskapet.

De legger til:

- Ray hilser svært mange mennesker med en klem, det være seg en aksjonær, investor, leverandør, partner, kunde eller kollega. Klemmer er en del av Ted Bakers kultur, men meningen har aldri vært at det skal føles påtvunget.

Selskapet er i dialog med «Oraganiser» for å få alle detaljer på det rene.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!