BRÅK: Instagram er ikke nådige når de skal beskrive Vouge sin praksis
BRÅK: Instagram er ikke nådige når de skal beskrive Vouge sin praksis Foto: Faksimile Instagram/Vouge

Aktuelt

Dette bildet av Kendall Jenner gjør Instagram rasende

Amerikanske Vouge i hardt vær etter ny bildeserie.

Publisert Oppdatert

Familien Kardashian/ Jenner går ikke av veien for å gjøre seg bemerket. Denne gangen står familiens nest yngste medlem midt i en diskusjon om kulturell appropriasjon, skriver Cosmopolitan. Uttrykket handler kort fortalt om at man tar noe fra en kultur og setter det inn i en annen.

Det er Victoria's Secret- engel, Kendall Jenner (22) som nå har satt fyr på Instagram på en svært negativ måte, og det handler om hårfrisyren hennes i en bildeserie som blir å se i amerikanske Vouge i november. Serien en del av markeringen rundt CFDA/ Vouge Fashion Fund sitt 15- års jubileum.

LES MER: Pepsis reklamefilm med Kendall Jenner får massiv kritikk

Magasinet har publisert to bilder på Instagram for å promotere den kommende utgaven, og det har satt sinnet i kok hos en rekke følgere som ikke forstår hva magasinet egentlig mener.

Kendall Jenner har på bildet fått både afro-hår og fregner, mens hennes modellkollega Imaan Hammam (22) som har naturlige krøllet tekstur, har fått håret rettet ut. Den tyske modellen har marokkanske og egyptiske aner, og følgerne skjønner ikke hvorfor Vouge har «byttet» de naturlige uttrykkene deres.

Kommentarene strømmer inn, og Vouge får gjennomgå for valgene sine.

- Hvorfor bruker dere ikke en modell som rocker denne hårfrisyren helt naturlig?

- Tidligere måtte folk rette ut håret for å få jobb. Hvis du kom som du var, ble det klippet av. Det er kun to år siden det ble tillatt med dreads i millitæret. Så GTFOH (get the f**k out of here) Dette er kulturell appropriasjon, skriver en annen

- Nå som svarte kvinner endelig kan bære sitt hår med stolthet, skal selvfølgelig hvite kvinner sole seg i glansen, skriver en tredje.

- De kreative kan selvfølgelig gjøre som de vil, men hvorfor ikke bare la Imaan sitt hår være naturlig, og er det virkelig nødvendig å gi Kendall afrohår?

- Hvorfor brukte dere ikke bare en modell som har den type håret naturlig?

LES MER: Dette bildet får fansen til å rase

- Vouge- ledelsen tenker: OK, vi vil ha en fotoserie med en modell som har afrohår og fregner. Vouge- redaksjonen bare: OK, la oss booke Kendall Jenner, hun er perfekt. Vi kan bare krølle håret hennes og sette på noen regner. Vouge utbryter: Wow!! Det gjør vi!!

Vouge har i etterkant kommet med denne uttalelsen:

- Bildet har hentet inspirasjon fra den romantiske Edwardian / Gibson Girl- looken som representeres i the Brock Collection. I tillegg er bildene også inspirert av trendene på 60- og 70-tallet da de voluminøse hårtrendene stod sterkt. Vi beklager at dette er kommunisert på en måte som kan misforstås, og vår intensjon har aldri vært å støte noen.

Kendall Jenner har enda ikke kommentert kritikken.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!