Foto: Astrid-Helen Holm / Mediehuset Nettavisen

Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) vant Jenteprisen 2017

- En stor anerkjennelse.

Publisert

Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) har siden 1974 gitt gratis rettshjelp til kvinner i Norge.

De ble onsdag, på FNs internasjonale Jentedag, tildelt Jenteprisen for «sin uvurderlige innsats for å gi kvinner juridisk bistand, i tillegg til sin utstrakte informasjonsvirksomhet om jenters rettigheter». 

- Jeg ble så rørt

- Det er så sykt gøy på vinne i kveld. Jeg blir så rørt. Det er så utrolig motiverende å få en slik anerkjennelse, sier saksbehandler i JURK, Emilie Hulthin til Side2 under utdelingen. 

- Årets vinner hjelper de som har minst. Vinneren har bistått 50.000 kvinner som har stått på bar bakke, kvinner som ikke hadde fått hjelp på annet vis. Vinneren har nådd ut til enormt mange og gjort en fenomenal jobb for enkeltmennesker gjennom mange år, sier Knut Storberget, som er juryleder. 

Se video av utdelingen under! 

- Å få Jenteprisen er en stor anerkjennelse. Det viser at jobben vi gjør betyr noe for folk. I tillegg er en slik pris et klapp på skulderen til rådgiverne her, som legger ned utallige frivillighetstimer, sier daglig leder i JURK, Sara Eline Grønvold, i en pressemelding.

Les også: Jentedagen: I Norge kan barn mellom 16 og 18 år gifte seg med tillatelse fra foreldrene

Foto: Plan International Norge / Anna Kvarberg Ekre

Flere nominerte enn noensinne

Hele 44 kandidater har i år vært nominert til Jenteprisen 2017, og det er flere enn noensinne. 

Blant de som har vært nominerte finner vi både Side2-blogger Martine Halvorsen, De skamløse jentene, skuespiller Ulrikke Falch, Iman Meskini og og Nettavisen-bloggerne Dana Æsæl Manoucherhi, Linn Rosenborg og Lily Bandehy. 

Jenteprisen deles ut hvert år på FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Det er sjette gang Plan International Norge deler ut prisen. 

Foto: Astrid-Helen Holm / Mediehuset Nettavisen

Fortsatt ikke reell likestilling

Da JURK ble startet i 1974 var det fortsatt formelle ulikheter mellom menn og kvinner ifølge loven, eksempelvis hadde ikke kvinner odelsrett. 

Selv om det ikke lenger er slike formelle ulikheter mellom menn og kvinner, mener Sara Eline Grønvold at det fortsatt er et stort behov for dem. 

- Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi jenter risikerer å bli voldtatt på fest med klassekamerater. Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell fordi jenter blir utsatt for trakassering i kraft av å være jente, fordi de verken kan gå med bikini eller burkini, uten å få uønskede kommentarer, sier hun i en pressemelding. 

Les også: Ulrikke Falch nominert til Jenteprisen

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.