I FENGSEL: Her er Felicity Huffman med ektemannen William H. Macy, som har stått støtt ved sin kones side hele veien.
I FENGSEL: Her er Felicity Huffman med ektemannen William H. Macy, som har stått støtt ved sin kones side hele veien. Foto: Katherine Taylor / Reuters / NTB scanpix

«Frustrerte fruer»-stjernen har startet soningen

- Jeg skammer meg dypt

Hun er den mest profilerte av foreldrene involvert i den store skolejuks-skandalen i Hollywood. Nå har Felicity Huffman startet soningen på 14 dager.

Publisert Oppdatert

I vinter ble et større antall velstående foreldre tatt i å betale barna sine inn på prestisjefylte skoler. Blant disse var «Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman (56). Hun er den mest profilerte av foreldrene involvert i den store skolejuks-skandalen i Hollywood.

Skandalen ble slått opp i flere store medier, og CNN meldte at de totalt 50 involverte hadde betalt hele seks millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 52 millioner norske kroner for å jukse barna sine inn på eliteskoler rundt i USA.

Huffman ble i mars arrestert i sitt hjem i Los Angeles anklaget for å ha betalt konsulenter 15.000 dollar for å forbedre datterens prøveresultater. Dette skulle gjøre at datteren kom inn på et bedre universitet.

I september ble hun dømt til 14 dagers fengsel, og i forrige uke startet skuespilleren soningen, melder NBC News.

56-åringen soner straffen sin i et fengsel utenfor San Francisco, og må i tillegg betale en bot på 30 000 dollar, eller snaue 300 000 norske kroner og gjennomføre 250 timer med samfunnsstraff.

– Jeg var redd. Jeg var dum, og jeg gjorde en stor feil. Jeg skammer meg dypt over det jeg har gjort, sa Huffman da dommen falt ifølge AP.

NYE ANKLAGER: Lori Loughlin og ektemannen, designer Mossimo Gianulli, forlater rettssalen etter å ha blitt dømt i den landsomfattende collegeskandalen.
NYE ANKLAGER: Lori Loughlin og ektemannen, designer Mossimo Gianulli, forlater rettssalen etter å ha blitt dømt i den landsomfattende collegeskandalen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Sammen med «Under samme tak»-skuespiller Lori Loughlin (55) er Huffman den mest profilerte som er involvert i skandalen, som også involverer universiteter som Yale, Standford og UCLA. Huffmans datter skal ikke ha visst om morens juks.

– Jeg vil unnskylde igjen overfor min datter, min mann, min familie og skoleverket for mine handlinger. Og jeg vil beklage spesielt overfor de studentene som jobber hardt hver dag for å komme inn på universitetet, og til deres foreldre som gjør store offer for å støtte sine barn, sa skuespilleren i en uttalelse da dommen falt i mai, skriver CNN.

Tidligere denne uken ble det kjent at det har kommet nye anklager i saken. Påtalemyndigheten i Massachusetts har nå tiltalt Lori Loughlin, ektemannen hennes og ti andre får å lage et forbund for å bestikke offentlige tjenestemenn, står det på påtalemyndighetens nettsider.

POPULÆRE: Huffman er kanskje mest kjent for nordmenn gjennom sin rolle som Lynette Scavo i «Frustrerte fruer».
POPULÆRE: Huffman er kanskje mest kjent for nordmenn gjennom sin rolle som Lynette Scavo i «Frustrerte fruer». Foto: Pressefoto

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!