Foto: (TV2)

- Jeg planla hvordan jeg skulle ta livet av meg

Skal Vi Danse-Agnete slet med depresjon.

Publisert

(SIDE2): Det kan se ut som om alt går vakre Agnete Johnsens vei om dagen. Ikke bare vant hun Skal Vi Danse tidligere i høst, og er for tiden aktuell på Hålogaland Teater i oppsetningen av Trollmannen fra Oz.

Musikkarrieren er heller ikke lagt på hylla, etter at hun slo gjennom med deltakelsen i MGP Junior for seks år siden og etter å ha vist seg frem for det norske folk i Stjernekamp på TV.

LES også:Agnete vant Skal vi danse

Men det har ikke vært like lett for 20-åringen fra Finnmark hele tiden. Til VG Helg forteller hun om en vanskelig periode i tenårene, da hun slet med depresjon.

- Jeg ville bare ligge og synke. Jeg slo av telefonen, deaktiverte Facebook og hele verden rundt meg. Jeg trengte stillhet, hadde det så vondt og kom så langt ned at jeg planla hvordan jeg skulle ta livet mitt og når jeg skulle gjøre det.

MGP Jr: Agnete Kristin Johnsen rocket scenen i 2008, med The Black Sheeps.
MGP Jr: Agnete Kristin Johnsen rocket scenen i 2008, med The Black Sheeps. Foto: (Scanpix)

All oppmerksomheten og oppstyret etter MGP-deltakelsen, samt å kombinere det med skolegang, ble for mye for henne.

- Da jeg ble kastet ut i rampelyset som 13-åring, trodde jeg at jeg visste hva jeg gikk til. Men det viste seg å bli veldig tøft. I mange år ønsket jeg ikke å stå opp om morgenen, gå på skolle eller noe annet. Jeg gikk både til psykiater og psykolog - selv barnevernet ble blandet inn fordi det var så vanskelig. I en periode var jeg så langt nede at jeg vurderte å ta mitt eget liv. Det var virkelig tøft å være i en slik posisjon, har Agnete fortalt til Her og Nå tidligere.

Agnete oppsøkte profesjonell hjelp, og sier at det er noe alle bør gjøre om det kommer så langt.

- Er du kommet så langt, og har det så jævlig, så må du skaffe deg hjelp. Det er ikke farlig, det er ikke flaut og heller ikke pinlig. Det er mennesker der ute som vil hjelpe deg, og skal hjelpe deg, sier hun til VG.

Foto: Elin Reitan (Mediehuset nettavisen)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.