CASSANDRA NAUD: Den flotte 22-åringen føler seg trygg på sitt eget utseendet, men pleide å bli mobbet på skolen.
CASSANDRA NAUD: Den flotte 22-åringen føler seg trygg på sitt eget utseendet, men pleide å bli mobbet på skolen. Foto: Cassandra Naud (Facebook)

- Jeg er stolt av hvordan jeg ser ut

Cassandra Naud ble kalt stygg, men er nå trygg på sitt eget utseende.

Publisert

(SIDE2): Den profesjonelle danseren Cassandra Naud (22) fra Canada har et markant fødselsmerke på høyre side av ansiktet. 

Det har hun valgt å bruke som et fortrinn for å skille seg ut heller enn å være flau over merket hun ble født med.

 - Merket gjør meg unik

 - Fødselsmerket mitt er en del av den jeg er. Det gjør meg unik og en man husker, noe som er spesielt viktig for den karrieren jeg har valgt, sier Cassandra til Daily Mail.

Hun forteller at hun pleide å bli mobbet for fødselsmerket på skolen.

 - Jeg ble plaget på skolen med kommentarer om at håret på kinnet mitt var ekkelt. De ekle kommentarene var vanskelige å håndtere som yngre og jeg følte meg stygg, sier hun.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Photography by Major Caldwell

Posted by Cassandra Naud on 14. november 2014

 - Glad foreldrene mine ikke fjernet det

Som 13-åring fortalte hun moren sin at hun ville fjerne merket. Foreldrene hennes booket en time hos en plastisk kirurg, ifølge avisen.

 - Han forklarte meg om det arret jeg kom til å få i ansiktet og jeg angret meg der og da. Jeg fortalte moren min at jeg heller ville beholde min individualitet.

Grunnen til at foreldrene heller ikke vurderte å fjerne hennes fødselsmerke mens hun var liten, er fordi fødselsmerket hennes ikke bare sitter i det øverste hudlaget, men går gjennom flere hudlag.

 - Fordi fødselsmerket mitt går så dypt så er plastisk kirurgi den eneste muligheten. Legene ga foreldrene mine et valg, men advarte dem om at jeg både kunne få arr og et hengende øye dersom det ble fjernet.

 - Jeg er så glad for at foreldrene mine lot være å fjerne det, ettersom jeg føler at det er en del av meg. Å ha et fødselsmerke gjør jo at jeg utmerker meg og jeg føler aldri at det har holdt meg tilbake, sier hun.

SE CASSANDRA DANSE HER:

 

- Noen syns synd på meg

I dag får Cassandra ofte spørsmål fra nysgjerrige mennesker.

 - Folk kan komme bort til meg på gaten å spørre om fødselsmerket mitt, men jeg syns det er greit, det er naturlig å være nysgjerrig. Det er også dekket med hår så det er vanskelig å skjule det, men det bryr meg rett og slett ikke. Noen syns synd på meg, men jeg er trygg på hvordan jeg ser ut.

Cassandra jobber nå som profesjonell danser i Los Angeles, California. Nylig gjorde hun en reklame for sportskanalen ESPN, sammen med bandet Maroon 5.

Underholdningsbransjen kan være nådeløs til tider og Cassandra forteller at hun også har opplevd fordommer.

- Det er ikke så ofte, men en agent sa en gang jeg burde photoshoppe fødselsmerket mitt bort. Jeg ville først gjøre det for å please ham , så jeg sa ja først. Men så forandret jeg mening, sier den selvsikre jenta.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
View this post on Instagram

B&W

A post shared by 𝘾𝙖𝙨𝙨𝙖𝙣𝙙𝙧𝙖 𝙉𝙖𝙪𝙙 (@cassandranaud) on

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!