«Geir» (37) og «Thea» (12) aka Hallvard og Maja, skulle gifte seg i Kulturkirken Jakob i Oslo. Da presten spurte Thea om hun ville ta Geir til sin ektefelle, ble bryllupet stanset.
«Geir» (37) og «Thea» (12) aka Hallvard og Maja, skulle gifte seg i Kulturkirken Jakob i Oslo. Da presten spurte Thea om hun ville ta Geir til sin ektefelle, ble bryllupet stanset.

- Jeg er nok verdens mest upopulære «Geir»

Dette er «Thea» og «Geir».

Publisert

(SIDE2): Lørdag ble bryllupet mellom 12 år gamle Thea og 37 år gamle Geir stoppet, etter en flere uker lang kampanje i sosiale medier, som følge av bloggen Theas bryllupsblogg.

LES HER:Thea (12) sa nei til Geir (37)
Nå gifter Thea (12) og Geir (37) seg

Stuntet i regi av Plan Norge fikk enorm oppmerksomhet både her hjemme og i utlandet. Da de to hovedpersonene møtte pressen etter bryllupseremonien i Jakobskirken, var de svært klare på at de er fornøyde med all oppmerksomheten kampanjen har fått.

- Jeg ble med fordi jeg synes det er viktig. Barnebryllup bør ikke finnes, forteller «Thea», hvis virkelige navn er Maja Bergström (12), til Side2.

- Fra før visste jeg at barnebryllup var en fæl ting, og siden har jeg lest blogger og gjort litt research, forteller hun til Side2 etter at selve bryllupseremonien i Jakobskirken er over.

(Saken fortsetter under bildene)

Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)
DET ble aldri noe «ja» i Jakobskirken.
DET ble aldri noe «ja» i Jakobskirken.

Svensk jente

Maja er fra Stockholm, og bor sammen med sin mor Helena i forstaden Järfälla.

- Jeg synes det er bra «Thea» har fått så mye oppmerksomhet, det viser at folk virkelig reagerer på det og at det skaper engasjement, forteller Maja, som så langt har sluppet unna så mye oppmerksomhet rundt egen person – de rundt henne har nemlig ikke visst at det var hun som var «Thea».

- Nei, ingen kaller meg Thea, de sier Maja, men vennene mine fikk greie på at det er meg bare for noen få dager siden.

LES også:«Thea (12)» har engasjert tusenvis av nordmenn
Ashton delte Theas bryllupsblogg med 18 millioner

- Er selv pappa

Samtidig som alles sympati har vært rettet mot «Thea», har den 37 år gamle mannen «Geir» vært gjenstand for like store doser forakt.

Den rollen er det skuespiller Hallvard Holmen (48), kjent fra blant annet Himmelblå på NRK, samt filmer som Død Snø og Fritt Vilt, som har innehatt.

Holmen har jobbet for Plan tidligere, blant annet har han besøkt Rwanda som Plan-ambassadør . Han ble spurt om å være med i kampanjen for et par måneder siden.

- Det er et veldig bra prosjekt som belyser en veldig viktig sak, forteller han, men sier det ikke bare har vært lett å være «Geir».

- Det er jo en vanskelig ting å gjøre en slik figur, for det er så langt unna meg selv. Men jeg er pappa og føler det er en viktig sak, for oss alle. Det er et urolig godt prosjekt.

PROTESTER: Plan Norge ville ha fokus på barnebruder, på FNs jentedag - det fikk de.
PROTESTER: Plan Norge ville ha fokus på barnebruder, på FNs jentedag - det fikk de.

God forkledning

At Theas bryllup ikke er virkelig, men et stunt i en kampanje, har gått enkelte hus forbi. Kommentarfeltene på blogger og artikler har vært fulle av de som har bedt «Thea» kontakte politi eller barnevern, og komme seg vekk – og «Geir» har måttet tåle mye forakt.

Derfor er Holmen glad han er såpass godt sminket som han er som «Geir».

- Det har jo blitt en enorm, global kampanje. Vi trodde jo det skulle bli en mer lokal, norsk greie. Jeg er veldig glad for at jeg forhåpentlig er godt sminket, for det er klart at jeg nok er verdens mest upopulære Geir. Jeg er en upopulær mann, ja, sier han.

-  Men jeg håper og tror forkledningen er god, det er i hvert fall veldig få som har skjønt det er meg, kun noen kollegaer som har sett det.

FN-dag

Det er PR-selskapet Trigger som sammen med blogg.no har laget bloggen. Sistnevnte eies av Mediehuset Nettavisen. Plan-kampanjen er ment til å skape oppmerksomhet rundt verdens 14 millioner jenter som hvert år utsetter for tvangsekteskap.

Aksjonen er lagt til 11. oktober som er FNs internasjonale jentedag.

Plan opplyser om at de har fått en rekke nye Plan-faddere de siste ukene.